Doradă cu cremă de dovleac sau cum să iți complici viața când în bucătărie ai 70 de grade. Dar rezultatul e pe măsură și se apropie de ceva asemănător mâncat în Kefalonia.
Am să fiu scurt că a început CE de fotbal și ca toți bărbații luna asta am și eu treabă de la ora 16 .
Ingrediente: (4 porții)
- 2 dorade din care am scos câte două fileuri- și pe care le-am curățat de oase
- 250 g de roșii cherry
- 6 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 3 căței de usturoi
- 2 zucchini-am găsit și galben
- Un dovlecel butternut
- 1 cartof
- 1 praz
- 30 g de capere, clătite în mai multe ape să scap de excesul de sare
- 2 linguri de unt
- Sare, piper
- Frunze de pătrunjel
Intrucțiuni:
Am curățat dovleacul butternut și cartoful, i-am tăiat cubulețe și i-am fiert în apă cu sare.
Am îndepărtat partea verde a prazului și am spălat bine partea albă să nu rămână nisip între foi. Apoi l-am tăiat fâșii subțiri. Am prăjit prazul în baie de ulei pentru câteva secunde, după care l-am scos pe hârtie abosrbantă.
Cu ajutorul unui curățător de legume am tăiat zucchini panglici. Panglici pe care le-am fript iute în puțin ulei de măsline și pe care apoi le-am îmbălsămat în ulei cu usturoi.
Am pus în blender dovleacul și cartoful fierți împreună cu un o lingură de unt. Am mixat aproximativ 2 minute apoi am dat crema prin sită să fie și mai fină.
Am scos fileurile din dorade, le-am fasonat și curățat de oase și le-am sărat. Am fript fileurile la foc iute într-o tigaie antiaderentă. Prima dată pe piele pentru aproximativ două minte apoi l-am întors pentru o jumătate de mint.
Între timp am tocat caperele și am pus untul la topit. Când untul a făcut spumă, am aruncat caperele peste și am lăsat totul la foc mediu pentru aproximativ două minte. Apoi am stors o lămâie peste și am amestecat să se încorporeze.
Am tras și niște roșii cherry la tigaie în oțet balsamic că am simțit eu că e nevoie și de ele în tot tabloul ăsta.
Care tablou arată asa: crema de dovleac la bază, prazul crocant peste, apoi peștele. Peste care am pus sosul de capere și roșiile.
Servire doradă cu cremă de dovleac
Dovlecelul care e pe post de salată, l-am rulat și așezat frumos lângă toată construcția asta.
Vreau să vă spun că e foarte bun. Totul, luat ca întreg și separat fiecare. Bine echilibrat și cu foarte multe arome diferite, dar care fac echipă bună. Cam cum reușeste și naționala noastră zilele astea!
HAI ROMÂNIA!!!!
Pace&Love
Alte rețete cu pește, aici.