Salmorejo – supă rece de roșii în stil spaniol

2.3K
Salmorejo

Cred că toți ne dorim ca vara să petrecem cât mai puțin timp în bucătărie, iar dacă putem pregăti și rețete delicioase este cu atât mai bine. 

Rețeta de astăzi, supa Salmorejo, este o supă rece de roșii în stil spaniol – răcoritoare și ideală pentru aceste zile călduroase de vară. 

Salmorejo este un preparat culinar spaniol originar din Cordoba, un oraș din Andaluzia, în sudul Spaniei.

Nu doar că se pregătește foarte rapid doar din ingrediente proaspete, dar este totodată gustoasă și foarte sănătoasă în același timp. 

Iată ingredientele de care am avut nevoie pentru a pregăti supa Salmorejo: 

  • 4-5 roșii bine coapte 
  • 2-3 căței de usturoi 
  • câteva felii de pâine (puteți folosi și pâine uscată)
  • 100 ml ulei de măsline 
  • o lingură de oțet balsamic 
  • 2-3 ouă 
  • câteva felii de bacon
  • sare și piper
  • busuioc proaspăt 
Ingrediente supă Salmorejo

Mod de preparare supă Salmorejo 

Pentru a pregăti această delicioasă supă rece de roșii nu există un mod mai simplu decât acesta.

Am spălat roșiile și le-am îndepărtat cotorul, după care le-am tăiat în bucăți mari și le-am pus în robotul de bucătărie.

Eu le-am folosit cu tot cu coajă, însă dacă nu doriți să faceți la fel le puteți opări câteva secunde în apă fierbinte și astfel veți putea îndepărta cu ușurință coaja roșiilor.

Am mai adăugat în robotul de bucătărie următoarele ingrediente: felii de pâine pe care le-am rupt cu mâna, doi căței de usturoi, ulei de măsline, oțet balsamic, sare verde cu busuioc și piper proaspăt măcinat. 

Am mixat toate ingredientele până când am obținut o compoziție cu o consistență cremoasă. 

Supa cremă în robotul de bucătărie

Am pus supa în frigider, apoi m-am ocupat de pregătirea ouălor pe care le-am fiert timp de 15 minute și am rumenit și feliile de bacon într-o tigaie antiaderentă. 

Vă scriam în rândurile de mai sus că la această rețetă am folosit sare cu busuioc pe care o puteți înlocui bineînțeles cu sarea simplă. 

Am ales să folosesc această sare deoarece îmi place atât aroma acesteia dată de busuioc, cât și culoarea.

Sare cu busuioc

Revenind la rețetă, să vă spun și cum am servit această supă rece de roșii în stil spaniol.

După aproximativ o oră am scos supa din frigider.

Am pus o porție într-un bol, iar deasupra: baconul prăjit, felii de ouă fierte, busuioc proaspăt, ulei de măsline, brânză rasă de oaie și încă puțină sare cu busuioc.

Prezentare supă Salmorejo

Este o supă delicioasă, răcoritoare, sățioasă și se pregătește într-un timp foarte scurt din ingrediente puține și proaspete. 

servire supă

Aveți toate motivele pentru a încerca și voi această rețetă pe care v-o recomand cu drag.

Poftă bună! 🤗

Până data viitoare eu vă doresc toate cele bune, să aveți parte de o vară minunată, de neuitat!

Cu drag, 

Lușa 

Alte rețete de supă găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Un deliciu Arată extraordinar de bine

    1. Mulțumesc tare mult pentru apreciere. ❤️

  2. Luminita says:

    O rețetă perfectă pentru zilele călduroase de vară ☀️ Porție veritabilă de vitamine și savoare

    1. Așa este, aveți perfectă dreptate. Sincere mulțumiri pentru apreciere. ❤️

  3. Mihaela E. says:

    Ador supa crema de roșii am să încerc și varianta rece în stil spaniol Mulțumesc pentru inspirație

    1. Cu mult drag, prietena mea. ❤️ Mă bucur că vei încerca și tu această rețetă, sper să îți placă. Te pup și îți mulțumesc pentru apreciere și pentru susținere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close