Budincă de caramel

2.9K
Budincă de caramel

Căldura mare, mon cher! Când termometrele bat 40 de grade, cine oare mai are nervi și timp de pierdut în bucătărie? Cu doar trei ingrediente și minute limitate, am pus pe masă o budincă de caramel perfectă pentru a satisface pofta de dulce. Un răsfăț, ce să mai?!

Ingrediente pentru budincă de caramel

  • Lapte             1l
  • Zahăr             120g
  • Ouă                6
Ingrediente Budincă de caramel

Instrucțiuni budincă de caramel

  Am început prin a pune laptele la fiert, și zahărul la caramelizat cu câțiva stropi de apă, la foc mic.

  Între timp am bătut ouăle foarte bine, până s-au omogenizat.

AmestecOua

Când zahărul s-a topit și a căpătat o nuanță roșiatică, am turnat puțin câte puțin din laptele fierbinte, în timp ce amestecam viguros cu telul, pentru a dizolva complet zahărul în lapte.

  Următorul pas a fost să combin laptele caramel cu ouăle, așa că am pregătit iarăși telul. Cu ajutorul unui polonic am adăugat treptat tot laptele, mixând încontinuu pentru a nu se coagula ouăle.

AmestecatOuaCaramel

  Când am obținut o compoziție omogenă, am împărțit-o în boluri termorezistente trecând-o, de asemenea, printr-un strecurător fin, apoi le-am acoperit individual cu folie de prospețime. Într-o cratiță cu fund plat, am așezat bolurile cu budincă de caramel și am pus apă cât să le scufunde pe jumătate. 

Fierbere

După aproximativ 20 de minute la fiert pe foc mic, budinca s-a coagulat, așa că am luat-o de pe foc și am lăsat-o la odihnit în frigider pentru două ore.

servire budincă de caramel

Atenție mare! Această budincă de caramel poate provoca dependență. Ți-o spun din proprie experiență. Nu spun tocmai că vei termina pe toate într-o șarjă… dar nici că nu o vei face.

Ținem aproape,

David

Alte idei de budincă mai găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close