Căldura mare, mon cher! Când termometrele bat 40 de grade, cine oare mai are nervi și timp de pierdut în bucătărie? Cu doar trei ingrediente și minute limitate, am pus pe masă o budincă de caramel perfectă pentru a satisface pofta de dulce. Un răsfăț, ce să mai?!
Ingrediente pentru budincă de caramel
- Lapte 1l
- Zahăr 120g
- Ouă 6
Instrucțiuni budincă de caramel
Am început prin a pune laptele la fiert, și zahărul la caramelizat cu câțiva stropi de apă, la foc mic.
Între timp am bătut ouăle foarte bine, până s-au omogenizat.
Când zahărul s-a topit și a căpătat o nuanță roșiatică, am turnat puțin câte puțin din laptele fierbinte, în timp ce amestecam viguros cu telul, pentru a dizolva complet zahărul în lapte.
Următorul pas a fost să combin laptele caramel cu ouăle, așa că am pregătit iarăși telul. Cu ajutorul unui polonic am adăugat treptat tot laptele, mixând încontinuu pentru a nu se coagula ouăle.
Când am obținut o compoziție omogenă, am împărțit-o în boluri termorezistente trecând-o, de asemenea, printr-un strecurător fin, apoi le-am acoperit individual cu folie de prospețime. Într-o cratiță cu fund plat, am așezat bolurile cu budincă de caramel și am pus apă cât să le scufunde pe jumătate.
După aproximativ 20 de minute la fiert pe foc mic, budinca s-a coagulat, așa că am luat-o de pe foc și am lăsat-o la odihnit în frigider pentru două ore.
Atenție mare! Această budincă de caramel poate provoca dependență. Ți-o spun din proprie experiență. Nu spun tocmai că vei termina pe toate într-o șarjă… dar nici că nu o vei face.
Ținem aproape,
Alte idei de budincă mai găsiți și aici.