Când viața îți dă lămâi … fă din ele ceva dulce. Pentru astăzi, cremă de lămâie sau lemon posset. Un desert simplu, delicios, răcoros, din doar 3 ingrediente, acesta fiind challenge-ul din această săptămână. Acest desert este ca un fel de panna cotta, doar că fără a fi nevoie de gelatină, deoarece lămâia, care conține acid citric, atunci când intră în contact cu laptele sau smântâna, se coagulează și atunci se formează ca o cremă fină. Este fix genul de rețetă care îmi place, foarte rapidă și cu puține ingrediente. Iar pentru această vară călduroasă, este ceea ce trebuie.
Ingrediente pentru Lemon posset
- 3 lămâi netratate, cu coaja mai groasă
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 100 grame zahăr
Modalitate pregătire Lemon posset
Modul de pregătire este unul foarte simplu. Am pus într-un ibric smântâna lichidă împreună cu zahărul și coaja de la două lămâi. Le-am pus pe foc mic, până aproape de fierbere, și până ce zahărul s-a topit. Am dat de pe foc, și am lăsat să se răcească.
Între timp am pregătit lămâile. Le-am tăiat pe din două, pe lung, și cu grijă am scobit din ele miezul cu ajutorul unei linguri (cu grijă să nu se rupă coaja, deoarece urmează să turnăm compoziția în cojile lămâilor).
Miezul de la două lămâi l-am tăiat bucăți și l-am trecut prin sită, pentru a folosi sucul ulterior. Cu miezul de la cealaltă lămâie am pregătit o limonada cu gheață. După ce frișca s-a răcit, am trecut-o și pe ea prin sită, pentru a scăpa de coajă. În amestecul de smântână si zahăr am pus zeama de la cele 2 lămâi, și am amestecat. Deja se vede cum se coagulează și se transformă într-o cremă.
Crema de lămâie am turnat-o în jumătățile curățate.
Le-am pus la frigider câteva ore sau peste noapte, ca să se închege corespunzător.
Puse la congelator, pot fi și o înghețată delicioasă. De asemenea se pot prepara și cu limes.
Poftă bună,