Mere coapte în ciocolată

511

mere coapte

Deşi desert al toamnei, merele coapte sunt delicioase şi ideale pentru orice anotimp, de altfel le găsim în pieţe tot timpul anului.

Provocarea lui Chef Adrian Hădean din această săptămână fiind„ doar 3 ingrediente”, deşi gândul m-a dus la serile răcoroase de toamnă, mi-am spus ce ar fi mere coapte în ciocolată servite reci, de la frigider? Şi uite aşa merele coapte ale toamnei devin desertul delicios al verii.

Este un desert de nerefuzat, atât de către cei mici, dar şi de către cei mari. Copiii cu siguranţă nu vor spune nu, vor refuza poate fructele, dar merele coapte în ciocolată niciodată. Ca să nu mai povestim de cei mari.

 

Ingredientele sunt puţine, doar 3:

  • 5 mere roşii dulci
  • 300-500 gr ciocolată neagră, cu alune şi albă, în funcţie de tavă
  • 25-50 gr unt.

ingrediente pentru mere coapte

Cum am început?

După ce am spălat bine merele le-am scobit în interior pentru a elimina sâmburii şi teaca lemnoasă, am adăugat în fiecare măr câte o bucăţică de unt, le-am pus într-o tavă şi le-am dat la cuptor la 180 de grade pentru 20-30 min să se înmoaie şi să se rumenească un pic.

pregătire mere pentru copt

După cele 20-30 min le-am scos din cuptor şi le-am lăsat să se răcească. Între timp m-am ocupat de ciocolată.

mere coapte

Cum am pregătit ciocolata?

Aici nu am prea multe să vă povestesc, vă spun doar că am topit ciocolata la bain-marie, un proces ce ajută la topirea lentă a ciocolatei.

ciocolată topită

Dacă aş fi avut la îndemână mai multe ingrediente aş fi pregătit ciocolată de casă pe bază de lapte praf, dar cum chef ne-a provocat cu 3 ingrediente m-am conformat cerinţei.

Cum am reunit merele cu ciocolata?

Într-o tavă ceramică am pus merele tăiate felii, dar m-am gândit apoi că ar fi mai interesant dacă aş tăia merele cuburi.

mere tăiate

Deasupra am adăugat ciocolata topită şi am pus tava la frigider. Se poate servi după câteva ore, nu prea multe.

mere cu ciocolată

Pentru că în tavă au intrat 2 mere tăiate cuburi, cu celelalte 3 mere am mai pregătit o variantă de mere coapte dar cu ciocolată, nu în ciocolată. Ciocolata topită am adăugat- o peste mere. În această variantă merele se pot servi calde sau reci de la frigider.

mere coapte în ciocolată

Merele se pot umple cu nuci, migdale, stafide, chiar prune şi aromatizate cu rom şi zahăr vanilat, se pot face în aluat de foietaj, dar pentru că eu am avut la dispoziţie doar 3 ingrediente am adaptat reţeta.

Este un desert minunat ce se poate servi în orice anotimp, nu contează decât compania celor dragi şi bineînţeles satisfacţia şi aprecierile lor.

Cum servim merele coapte în ciocolată?

Cu ajutorul unui cuţit cu lama umezită tăiem merele coapte în ciocolată în cubuleţe şi servim cu mare poftă.

servire mere coapte

„Se crede că cel ce citeşte mâncând uită toate câte a învăţat”

( Gorovei, Radu Anton Roman)

Pentru mai multe idei vă aştept pe facebook şi pe instagram.

 

Până la următoarea reţetă vă doresc poftă bună şi vă mulţumesc pentru căurmăriţi şi pentru susţinere!

Monica

Alte rețete cu mere, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close