Ragout de pui sau ciulama de pui cu lapte de cocos

364

ragout de pui

„Gata în 30 minute” aceasta este tema din această săptămână a lui chef Adrian Hădean. Pentru această reţetă m-a inspirat puiul „Safir”.

Gândul m-a dus către ciulamaua de pui a bunicii care ne aduna tot timpul de la joacă şi nu o puteam refuza.

Ragout este o mâncare de carne şi legume cu sos. Inspirată de ciulamaua bunicii am reinterpretat ambele reţete şi pot să vă spun că în 30 de minute am reuşit să fac o mâncare foarte săţioasă, dar mai ales delicioasă.

Şi ca să mă credeţi pe cuvânt încep cu ingredientele:

  • piept de pui
  • 1-2 ardei capia
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 25-50 ml ulei de rapiţă, dar nu neapărat, puteţi folosi ce ulei doriţi
  • 1 conservă de lapte de cocos
  • ¼ linguriţă de curry
  • 5-10 ml sos de soia, un ingredient la alegere, poate fi omis
  • sare, piper după gust
  • 125 gr orez basmati (1 plic)
  • 5 ml sos de stridii sau de peşte, opţional.

*Cantităţile pot varia în funcţie de pofticioşii de la masă.

ingrediente pentru rapout de pui

Cum am început?

Ca să mă încadrez în cele 30 minute am pus într-o oală, la fiert, un litru de apă în care am adăugat un praf de sare şi când s-a apropiat de punctul de fierbere am adăugat şi plicul de orez şi am fiert 10-15 min. Am scos orezul din punga şi am adăugat un cub de unt.

pregătire orez

Între timp am spălat şi am curăţat pieptul de pui, apoi l-am tăiat julienne. Am spălat legumele şi le-am curăţat, ardeiul capia l-am tăiat tot julienne, iar ceapa verde am tăiat-o bucăţi mai mari.

 

pregătire legume

Cum am pregătit ragoutul?

Într-o tigaie wok am adăugat uleiul şi am călit un pic usturoiul pentru ca uleiul să prindă gust, apoi l-am scos şi am pus carnea de pui şi am călit până a prins un pic de culoare, moment în care am adăugat şi ardeiul capia şi ceapa verde.

călire ingrediente

După ce s-au călit şi ele un pic, 1-2 minute, nu mai mult am adăugat laptele de cocos, curry, sosul de soia, opţional sosul de stridii sau de peşte şi am lăsat pe foc cam 15-20 minute până ce sosul a scăzut un pic. La final adăugăm sare şi piper, după gust şi la nevoie. Sosul de soia este şi el sărat.

Mie îmi place să pun şi 5 ml de sos de stridii sau de peşte, îmbunătăţeşte şi înnobilează gustul. Dar este doar o opţiune.

finalizare ragout de pui

Cum am servit acest Ragout de pui?

Alături de orez basmati.

servire

Pentru mai multe idei vă aştept pe facebook şi pe instagram.

 

Până la următoarea reţetă vă doresc poftă bună şi vă mulţumesc pentru căurmăriţi şi pentru susţinere!

Monica

Alte mâncăruri cu pui găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Mihaela Ioniță says:

    Foarte bun! Am preparat afest fel de mancare și întreaga familie a fost încântată de gust, numai ca am servit-o cu orez glutinos, cel cu bob rotund, amestecat cu putin ulei de susan. Mulțumesc Adi Hădean!

    1. Cu drag! Urmăriți ne in continuare pentru multe alte rețete delicioase! Vă mulțumesc pentru feedback

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close