Ruladă de porc cu rozmarin, salvie și usturoi

714

V-am mai spus, spațiul locativ (mai exact, reconfigurarea sa), m-au obligat să-mi expediez grătarele la tata. Motiv pentru care, când ajung pe acolo, mai aprind focul, în amitirea vremurilor în care puteam să fac asta chiar și la ora 3 dimineața, dacă pofteam (n-am făcut asta niciodată, m-am oprit mereu la ora 1 din noapte). În week-end am făcut o ruladă din porc, din fleică, să fiu precis. Am tras mai spre mine ghivecele cu salvie și rozmarin de pe terasa prinților mei, am pregătit carnea și m-am apucat de lucru.

plante aromatice

Asta-i fleica. Am căutat o bucată fără piele și ceva mai puțin grasă. fleica

Am despicat-o.fleica

Am presărat peste ea sare, piper, rozmarin și salvie.fleica

Am rulat-o și am mai presărat niște sare peste ea.fleica rulata

Am legat-o strâns cu sfoară.rulada de porc

Am aprins focul sub grătar. Am reglat temperatura la 150 de grade și am pus rulada în vechea mea tigaie (practic, în tigaia asta am început să experimentez lucruri în bucătărie, a văzut multe la viața ei și înainte de a fi pensionată definitiv, își trăiește finalul carierei pe grătar ori deasupra jarului), să nu curgă grăsimea direct în foc.rulada

După o oră de rotit rulada pe toate părțile în tigaie, am pus-o pe grătar și am continuat să o întorc din vreme în vreme pentru încă o oră. Am lăsat-o să se odihnească un sfert de oră înainte de a o tăia. rulada de porc

Apoi am mâncat-o cu ardei copți, roșii din grădină, telemea marinată și ardei iuți.rulada de porc

A fost bun.ruladă de porc

No, cam asta-i treaba.rulada de porc

Să fiți sănătoși.rulada de porc

Join the Conversation

  1. Măi, măi, ce frumusețe!

  2. Adi Hădean Author says:

    Miss Rulada. De porc:).

  3. Hmm, ciudat ca nu m-am gandit niciodata se prepar fleica la gratar intr-un mod ca asta. Gata, data viitoare asa am sa fac. Mersi de reteta, arata grozav.

  4. Arata grozav si e grozav de bun. Mai facem si noi cateodata asa ceva. Singura diferenta notabila este ca, la legat, folosim ata de bumbac pentru crosetat in loc de sfoara. Incolo, pana si tigaia noastra e geamana cu a ta !
    Imaginile sunt irezistibile, stiu ce vom face sambata !

  5. Seamana putin cu reteta italieneasca de porchetta de aici: http://www.gianni.tv/porchetta/

  6. Excelenta idee ! Multumesc,
    sa fiti iubiti !

  7. Poate ca nu vad eu bine dar in titlu apare si usturoi. In reteta nu gasesc usturoiul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close