V-am mai spus, spațiul locativ (mai exact, reconfigurarea sa), m-au obligat să-mi expediez grătarele la tata. Motiv pentru care, când ajung pe acolo, mai aprind focul, în amitirea vremurilor în care puteam să fac asta chiar și la ora 3 dimineața, dacă pofteam (n-am făcut asta niciodată, m-am oprit mereu la ora 1 din noapte). În week-end am făcut o ruladă din porc, din fleică, să fiu precis. Am tras mai spre mine ghivecele cu salvie și rozmarin de pe terasa prinților mei, am pregătit carnea și m-am apucat de lucru.
Asta-i fleica. Am căutat o bucată fără piele și ceva mai puțin grasă.
Am presărat peste ea sare, piper, rozmarin și salvie.
Am rulat-o și am mai presărat niște sare peste ea.
Am aprins focul sub grătar. Am reglat temperatura la 150 de grade și am pus rulada în vechea mea tigaie (practic, în tigaia asta am început să experimentez lucruri în bucătărie, a văzut multe la viața ei și înainte de a fi pensionată definitiv, își trăiește finalul carierei pe grătar ori deasupra jarului), să nu curgă grăsimea direct în foc.
După o oră de rotit rulada pe toate părțile în tigaie, am pus-o pe grătar și am continuat să o întorc din vreme în vreme pentru încă o oră. Am lăsat-o să se odihnească un sfert de oră înainte de a o tăia.
Apoi am mâncat-o cu ardei copți, roșii din grădină, telemea marinată și ardei iuți.
Măi, măi, ce frumusețe!
Miss Rulada. De porc:).
Hmm, ciudat ca nu m-am gandit niciodata se prepar fleica la gratar intr-un mod ca asta. Gata, data viitoare asa am sa fac. Mersi de reteta, arata grozav.
Arata grozav si e grozav de bun. Mai facem si noi cateodata asa ceva. Singura diferenta notabila este ca, la legat, folosim ata de bumbac pentru crosetat in loc de sfoara. Incolo, pana si tigaia noastra e geamana cu a ta !
Imaginile sunt irezistibile, stiu ce vom face sambata !
Seamana putin cu reteta italieneasca de porchetta de aici: http://www.gianni.tv/porchetta/
Excelenta idee ! Multumesc,
sa fiti iubiti !
Poate ca nu vad eu bine dar in titlu apare si usturoi. In reteta nu gasesc usturoiul