Pulpă de vițel cu sparanghel și garnitură de cartofi piure

663

Doamnelor și domnilor, am pentru voi o rețetă deosebit de simplă. Din doar câteva ingrediente o să iasă o iasă o mâncare pe cinste, o cină apreciată de toată lumea. Povestea de astăzi e și ea scurtă. Nu mă complic să vă las un text lung, unul scurt și la obiect cu pașii rețetei este suficient. Așadar, pentru voi, pulpă de vițel cu sparanghel și garnitură de cartofi piure.

Ingrediente pentru pulpă de vițel cu sparanghel:

  • pulpă de vițel
  • sparanghel
  • sare si piper
  • ulei de măsline
  • unt
  • 3 cartofi
  • smântână dulce 
  • smântână acră
  • apă pentru fiert cartofii
ingrediente pentru pulpă de vițel

Metoda de pregătire pentru această pulpă de vițel cu sparanghel:

Păi în primul și-n primul rând, am pus cartofii la fiert, în apă cu sare, direct în coajă. I-am lăsat acolo până cartofii au devenit moi, iar o furculiță a intrat ușor în ei.

ingrediente pentru cartofii piure

Până au fiert cartofii m-am ocupat de cealaltă jumătate a farfuriei, pulpa de vițel și sparanghelul. Am tăiat pulpa în fâșii groase, am condimentat-o cu sare și piper, iar apoi cu ajutorul unui sucitor (instrumentul acela cu care întindem aluaturile fragede), pe care l-am presat peste fâșiile de carne, am reușit să fac aceste fâșii mai subțiri și mai fragede. De ce am făcut asta? Ca să-mi fie mai ușor să înfășor sparanghelul în carne. Cu cât fâșiile de carne sunt mai subțiri, cu atât mai ușor o să vă fie să parcurgeți acest pas foarte important. În plus, carnea se va pătrunde și se va găti exact atât cât trebuie.

După treaba cu fâșiile de carne, am luat câteva fire de sparanghel, pe care le-am rulat în pulpă. 

Între timp cartofii s-au fiert, i-am curățat de coajă, i-am pus într-o oală, împreună cu untul, smântâna dulce și cea acră, sare și piper și i-am amestecat până au devenit piure. I-am lăsat la odihnit și m-am ocupat de carne. 

Într-o tigaie am pus puțin ulei de măsline, un cub de unt, iar când acesta din urmă s-a topit, am pus și rulourile. 

ruladă de carne cu sparanghel

Vreo 4-5 minute, dar nu mai mult de 5 minute, le-am întors pe toate părțile, le-am condimentat cu sare și piper, le-am mai îmbăiat cu ulei din tigaie și cam asta a fost toată treaba cu rulourile de carne și sparanghel.

pulpă de vițel cu sparanghel

Cum am montat pe farfurie?

Păi am pus o lingură de piure de cartofi, apoi am luat un rulou, pe care l-am tăiat în jumătate și l-am așezat frumos, estetic pe farfurie. Și, foarte important, am luat tigaia în care am prăjit rulourile și am turnat peste cele menționate mai sus și puțin ulei prăjit, pentru o aromă mai intensă. Gata cina!

Mai jos găsiți și rețeta video.

Rețeta este din emisiunea difuzată în data de 21.05.2022.

Adrian Hădean.

Alte idei de rețete cu sparanghel găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close