Piept de pui cu cartofi și leuștean – Deliciosul de Vaslui Familia Safir

423

pui cu cartofi și leuștean

Dragii mei, iată-ne ajunși la un nou episod din seria Farfurii Curate. Încă facem dreptate puiului românesc, pui de familie bună, taman de la Vaslui. Pui de la Familia Safir. Rețeta de azi implică piept de pui Deliciosul de Vaslui. Pe lângă pui, mai implică și niște cartofi, niște leuștean și alte câteva ingrediente. Pui cu cartofi și leuștean am astăzi pentru voi.

 

Ca de obicei, rețeta e simplă, iar lista de ingrediente sună în felul următor:

  • Piept de pui Deliciosul de Vaslui de la Familia Safir
  • Ulei de măsline
  • Sare și piper
  • Ceapă roșie
  • Fire de ceapă verde
  • Usturoi – un cățel
  • Unt
  • Sos de roșii
  • Apă
  • Cartofi
  • Leuștean
  • Smântână

Cum am gătit Pieptul de Pui de la Familia Safir?

 Am scos pieptul de pui din ambalaj, l-am tapetat bine cu hârtie ca să-l usuc frumos, apoi l-am crestat pe diagonală, dar nu foarte adânc, vreo 4 mm.

pregătire piept de pui

L-am stropit cu ulei de măsline, l-am condimentat cu sare și piper, după care l-am pus într-o tigaie și l-am fript pe toate părțile, în puțin ulei.

pregătire piept de pui 2

piept de pui la fript

Am scos pieptul de pui din tigaie și l-am lăsat la odihnit, după care m-am apucat de tăiat ceapa roșie, în cuburi mari, cozile de ceapă verde, în rondele, pe urmă usturoiul, tăiat și el subțire. Le-am pus în tigaia în care am prăjit și pieptul de pui, alături de o lingură zdravănă de unt și le-am lăsat la gătit.

Am turnat apoi în tigaie o cana de sos de roșii, o cană de apă și am pus din nou pieptul de pui, pe care l-am lăsat să se gătească acolo 25-30 de minute.

piept de pui în sos

Cum am pregătit garnitura de cartofi cu leuștean?

Am tăiat cartofii în rondele subțiri, pe care le-am așezat apoi într-o tigaie stropită cu ulei de măsline. Oleacă de sare și piper peste cartofi, lăsați să se rumenească bine pe ambele părți, câte 4-5 minute pe fiecare parte, cam așa. Apoi am pus peste ei puțină apă, o mână de leuștean tocat mărunt și în final, o lingură de smântână. Foarte important este sa trageți tigaia de pe foc după ce puneți smântâna. Am incorporat smântâna în sosul de pe cartofi și am terminat și cu garnitura.

pregătire cartofi cu leuștean

La urmă de tot pui mâncarea pe farfurie și mănânci cu cine-ț pică ție bine. Atât.

servire piept de pui cu cartofi și leuștean

Mulțumesc că v-ați uitat. Să fiți sănătoși!

Aveți aici și rețeta video, în caz că vă e mai la îndemână să mă vedeți și să mă auziți.

Adrian Hădean

Alte idei de rețete cu pui de la Familia Safir găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close