Salată de andive

814

salată de andive

Când am primit tema pentru săptămâna aceasta, dulce-amărui, primul gând a fost la această salată de andive. Deși că în mod normal te-ai gândi la ceva cu ciocolată amăruie, sau ceva desert, mie mi-a venit în cap explozia de gusturi de la această salată. Andivele, care sunt amărui, mărul care este dulce, și care aduce și textură, țelina și puiul, care o completează, o fac perfectă pentru această temă. Și această rețetă o am de la mama, o pregătea mereu de sărbători, sau când găsea andive, adică destul de rar. Și nici nu am mai întâlnit pe nimeni care să o facă, sau să știe de ea, așa că m-am hotărât să o împărtășesc aici. Este foarte ușor de preparat și foarte rapidă.

Ingrediente pentru salată de andive:

  • 500 grame de andive
  • 500 grame piept de pui (eu l-am avut cu os și piele, deci probabil cam 400 de grame)
  • 1 țelină mică
  • 1 măr galben
  • 150 grame de maioneză
  • O legătură de pătrunjel
  • Sare, piper

ingrediente salată de andive

Mod de pregătire salată de andive

În primul rând am pus pieptul de pui la fiert, cu tot cu piele și sare, pentru o oră, până s-a fiert corespunzător.

Apoi am pregătit andivele. Deoarece sunt un pic amărui, se pot pune într-un castron cu apă rece, desfăcute, pentru 20 de minute pentru a elimina din amăreală. Însă mie îmi place gustul lor așa, deci nu le-am mai pus în apă. Le-am desfăcut, spălat, și tocat fin, și puse într-un castron încăpător.

andive tocate

Pe urmă am curățat țelina și am dat-o pe răzătoarea mare. Am pus-o peste andive.

Mărul l-am spălat și l-am păstrat cu coajă. L-am tăiat cuburi mici și l-am pus și pe el în castron.

mere taiate

După ce pieptul de pui s-a fiert și s-a răcit, l-am curătat de piele și oase, și l-am tocat mărunt. L-am adăugat în castron.

piept de pui tocat

Peste am pus și legătura de pătrunjel tocată fin, maioneza, sare și piper și le-am amestecat bine, până s-au încorporat. Dacă vă place cu mai multă maioneză, se mai poate adăuga, după plac și gust. Mie însă mi s-a părut suficientă.

salată amestecată

Mod de servire salată de andive

Mie îmi place această salată rece, așa că am pus-o la frigider pentru câteva ore înainte de servire.

Personal o prefer așa simplă, însă merge foarte bine cu o felie de pâine proaspătă sau felii crocante de pâine prajită, la oricare dintre mese.

servire salată de andive

Sper că rețeta mea v-a trezit interesul prin combinația mai atipică de ingrediente, să zic așa, dar merită să încercați ceva nou. Poftă bună!

Cristina

Alte idei de salate, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close