T-bone de vită cu garnitură de salată

514

O bucată faină de vită și când zic faină mă refer la faptul că în farfurie, bucata mea are vrăbioară și mușchiuleț, e și fără os și asta-mi ușurează munca. Și lângă acest T-bone de vită pregătesc o salată de legume ușor caldă, să zic așa. Dar o să vedeți voi ce fac, în cele ce urmează. Iată lista de ingrediente.

Ingrediente pentru t-bone de vită

  • T-bone de vită
  • Sare și piper
  • Ulei de măsline
  • Cimbrișor proaspăt
  • Roșii cherry
  • Castravete
  • Salata verde (sau amestec de mai multe tipuri de salată)
  • Stoc de supă
t-bone de vită

Pentru dressing:

  • Zeamă de lămâie
  • Sare și piper
  • Ulei de măsline
  • Pătrunjel
  • Codițe de ceapă verde

Metodă de preparare t-bone de vită:

Pentru început mă ocup de bucata de vită. O masez cu puțin ulei de măsline pe ambele părți, o condimentez cu sare și piper, iar apoi pun cimbrișor proaspăt, pentru o aromă mai intensă. 

pregătire carne de vită
pregătire carne de vită 2

Tigaia în care frig carnea trebuie să fie fierbinte, carnea să sfârâie atunci când o pun acolo, deci temperatură la care frig vita va fi medie spre mare. Așa, mai departe. Frig carnea 3 minute pe fiecare parte, nu mai mult, apoi o scot pe o farfurie și o las la odihnit, până mă ocup de garnitură.

t-bone de vită fript

Pentru salată, spăl bine roșiile cherry și castravetele, după care le tai. Roșiile în jumătăți, iar castravetele rondele, cu tot cu coajă. Le pun în tigaia în care am fript si bucata de vită. Le las acolo la rumenit câteva minute, apoi pun stocul de supă. Între timp mă ocup de salata verde, pe are o tai în bucăți măricele și o stropesc cu dressing-ul făcut din ingredientele despre care vă povesteam puțin mai devreme.

pregătire garnitură de salată caldă

Cum am montat farfuria?

Păi mi-am pregătit o farfurie, am luat o mână de salată, pe care am așezat-o în mijlocul farfuriei. Peste salata verde am pus ceapa verde tăiată mărunt, 2 linguri din compoziția din tigaie, adică roșii cherry și castravete și niște pătrunjel. În final, am tăiat t-bone-ul de vită în fășii, și le-am așezat peste salata caldă. Câțiva stropi de ulei de măsline au încheiat prezentarea acestei farfurii. 

feliere t-bone de vită

Hai s-aveți poftă!

Vă las și rețeta video mai jos.

Rețeta este din emisiunea La cină difuzată în data de 14.05.2022.

Adrian Hădean.

Alte rețete cu carne găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close