Când spui prăjitură cu ciocolată, primul gând mă duce la o amandină cu blat însiropat cu aromă de rom, o cremă din belșug și o glazură delicioasă. Chiar daca nu o pregătesc atât de des, rămâne în topul preferințelor mele. Hai să iți arat cât de simplu am pregătit-o .
Ingrediente blat Amandină:
- 9 ouă
- 250 grame ahar
- 45 ml apă rece
- 45 ml ulei
- 30 grame cacao
- 8 linguri făina
- linguriță bicarbonat
- zeamă de la o lămâie
Metodă
Am început prin a separa ouăle, după care albușurile le-am bătut spumă cu zahărul, iar apoi am adăugat și apa. Gălbenușurile le am frecat cu uleiul, după care le-am pus peste albușuri, împreună cu făina, cacao și bicarbonatul stins în zeamă de lămâie. Am tapetat o tavă cu hârtie de copt, am turnat compoziția și am băgat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40 de minute ( sau puteți testa cu scobitoarea).
Cât blatul a stat în cuptor, m-am ocupat de cremă.
Pentru cremă aveți nevoie de următoarele ingrediente :
- 500 grame finetti sau nutella
- 250 grame smântână lichidă pentru frișcă
- 2 linguri iaurt
Metodă
Am mixat smântâna lichidă până când a devenit frișcă, iar peste am adăugat 2 linguri de iaurt. Am adăugat treptat și crema de ciocolată și am mixat până am obținut o cremă omogenă.
După ce prăjitura s-a răcit puțin, am tăiat-o în jumătate și am pregătit un sirop din ingredientele de mai jos.
Ingrediente sirop :
- 100 ml apă
- 50 ml cafea
- 10 ml esență rom
- 50 grame zahăr
Am însiropat primul blat, am adăugat crema, deasupra am venit cu al doilea blat și din nou cu sirop.
La final, m-am ocupat de glazură.
Aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru glazură:
- 200 grame ciocolată
- 8 lingurițe ulei.
Am topit ciocolata împreună cu uleiul la baie de aburi, după care am turnat peste blat și am băgat prăjitura la frigider peste noapte.
A doua zi am tăiat prăjitura în cuburi de dimensiuni egale și am decorat cu fructe. Puteți păstra chiar frișcă bătuta și să ornați prăjitură cu ea.
Sper să o încercați :)
Până la următoarea rețetă super yummy, ne vedem pe Instagram.
Cu drag,
Pare ceva foarte gustos si as vrea sa incerc sa o fac. Am, insa, doua nelamuriri: 1. Cam ce dimensiuni are tava pentru cantitatea din reteta? 2. Despre care al 2-lea blat este vorba pentru ca nu este clar din descriere (nu este pomenit nicaieri ca se fac 2 blaturi sau ca cel existent s-ar taia in doua)?