Amandină – Deliciu de ciocolată

477

amandină

Când spui prăjitură cu ciocolată, primul gând mă duce la o amandină cu blat însiropat cu aromă de rom, o cremă din belșug și o glazură delicioasă. Chiar daca nu o pregătesc atât de des, rămâne în topul preferințelor mele. Hai să iți arat cât de simplu am pregătit-o .

Ingrediente blat Amandină:

  • 9 ouă
  • 250 grame ahar
  • 45 ml apă rece
  • 45 ml ulei
  • 30 grame cacao
  • 8 linguri făina
  • linguriță bicarbonat
  • zeamă de la o lămâie

ingrediente Amandină

Metodă

Am început prin a separa ouăle, după care albușurile le-am bătut spumă cu zahărul, iar apoi am adăugat și apa. Gălbenușurile le am frecat cu uleiul, după care le-am pus peste albușuri, împreună cu făina, cacao și bicarbonatul stins în zeamă de lămâie. Am tapetat o tavă cu hârtie de copt, am turnat compoziția și am băgat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40 de minute ( sau puteți testa cu scobitoarea).

Cât blatul a stat în cuptor, m-am ocupat de cremă.

Pentru cremă aveți nevoie de următoarele ingrediente :

  • 500 grame finetti sau nutella
  • 250 grame smântână lichidă pentru frișcă
  • 2 linguri iaurt

Metodă

Am mixat smântâna lichidă până când a devenit frișcă, iar peste am adăugat 2 linguri de iaurt. Am adăugat treptat și crema de ciocolată și am mixat până am obținut o cremă omogenă.

După ce prăjitura s-a răcit puțin, am tăiat-o în jumătate și am pregătit un sirop din ingredientele de mai jos.

Ingrediente sirop :

  • 100 ml apă
  • 50 ml cafea
  • 10 ml esență rom
  • 50 grame zahăr

Am însiropat primul blat, am adăugat crema, deasupra am venit cu al doilea blat și din nou cu sirop.

La final, m-am ocupat de glazură.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente pentru glazură:

  • 200 grame ciocolată
  • 8 lingurițe ulei.

 Am topit ciocolata împreună cu uleiul la baie de aburi, după care am turnat peste blat și am băgat prăjitura la frigider peste noapte.

glazură Amandină

A doua zi am tăiat prăjitura în cuburi de dimensiuni egale și am decorat cu fructe. Puteți păstra chiar frișcă bătuta și să ornați prăjitură cu ea.

servire Amandină

Sper să o încercați :)

Până la următoarea rețetă super yummy, ne vedem pe Instagram.

Cu drag,

Ramona

Join the Conversation

  1. Pare ceva foarte gustos si as vrea sa incerc sa o fac. Am, insa, doua nelamuriri: 1. Cam ce dimensiuni are tava pentru cantitatea din reteta? 2. Despre care al 2-lea blat este vorba pentru ca nu este clar din descriere (nu este pomenit nicaieri ca se fac 2 blaturi sau ca cel existent s-ar taia in doua)?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close