Tagliatelle cu sos și chifteluțe

348

tagliatelle cu sos și chifteluțe

După cum v-am obișnuit până acum, ați observat că ador rețetele ușoare, rapide, cu puține ingrediente, însă de calitate. Îmi plac preparatele gen one-pot, la care să folosesc o singură cratiță/tigaie și foarte puține instrumente, pentru că da, nu mi plac vasele murdare. Așa că și pentru azi vin cu ceva rapid, one-pot, tagliatelle cu sos și chifteluțe, care sunt un deliciu. Combinația de chifteluțe pufoase și zemoase, sos, paste cu ou, parmezan și mult pătrunjel este ceva ce trebuie musai încercat. Bag mâna în foc că o să vă placă.

Ingrediente tagliatelle cu sos și chifteluțe

  • 500 g carne tocată de vită
  • 65 miez de pâine
  • 600 ml lapte
  • Un ou
  • O ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 500 ml supă de vită sau legume
  • 100 g parmezan
  • 160 g tagliatele cu ou
  • Pătrunjel
  • Sare, piper
  • Un pic de cimbru
  • Opțional – O linguriță de sos worcestershire

ingrediente pentru tagliatelle cu sos

Cum am pregătit aceste tagliatelle cu sos și chifteluțe

În primul rând m-am apucat de compoziția de chifteluțe. Într-un castron încăpător am pus carnea, ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat (sau dat pe răzătoarea mică), oul, miezul de pâine înmuiat în 100 ml de lapte, sare, piper și o legătură de pătrunjel tocată la fel de mărunt.

amestec chifteluțe

Le-am amestecat bine, doar până s-au încorporat.

amestec chifteluțe final

Într-o cratiță am pus un pic de ulei și l-am lăsat un pic la încins, dar nu foarte tare. Am format apoi cu ajutorul mâinilor, chitfeluțe, pe care le-am pus în ulei, să se rumenească un pic. Cam 1-2 minute pe fiecare parte, cât să prindă o culoare.

chifteluțe la rumenit

Acum urmează partea care îmi aduce cea mai mare satisfacție. Am pus ușor peste supa, laptele, sare, piper (cu grijă la sare, deoarece la final se adaugă o cantitate relativ semnificativă de parmezan, și să nu fie prea sărat), lingurița de sos worcestershire, si un pic de cimbru. Se lasă la fiert cam 20 de minute, până chifteluțele s-au fiert cum trebuie.

restul ingredientelor

După aceste 20 de minute, am adăugat tagliatellele și am mai lăsat pe foc, cam 10 minute.

tagliatelle în sos

 Apoi am stins focul, am așteptat cam 5 minute să se domolească un pic căldura, și am adăugat parmezanul ras și o mână generoasă de pătrunjel tocat.

parmezan și pătrunjel

Am amestecat bine, până s-a format un sos gros. Le-am lăsat departe cam 15 minute să se odihnească.

finalizare tagliatelle în sos

Cum am servit aceste tagliatele cu sos și chifteluțe.

Aproape că le-am servit direct din cratiță, doar că m-am abținut un pic (erau fierbinți, nu de alta). Le-am servit calde, cu pătrunjel, parmezan ras și mult piper proaspăt râșnit. Foarte bune.

tagliatelle în sos

Poftă bună,

Cristina

Alte rețete de paste găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Ma bucur sa vad reteta si aici. E de pastrat, de facut si refacut. De multe ori. Eu le zic „paste a la Cristina” cand raspund la intrebarea „ce mancam diseara?”. Una din retetele mele preferate. Usor de preparat, rapida si kids friendly.

    1. Krisstina_ioana says:

      Aaaaawww!! !multumesc, esti o draguta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close