Pui cu găluște

1.1K
Pui cu găluște

  Am avut o copilărie senină, pe-o uliță liniștită de colț de Banat.  Aici ne-a fost pusă-n cale ceea ce urma să îmi devină o nemaipomenită a treia bunică. Babi, cea care mi-a fost acolo, aproape, încă de la primii pași, mi-a dat lecții nu numai de viață, dar și de gastronomie. Îmi amintesc cu drag mesele simple și gustoase care îmi servesc până și în ziua de astăzi ca inspirație. 

  Puiul cu găluște de azi nu cere multe, nici ingrediente, nici timp, nici îndemânare, dar este o adevărată declarație despre cum gustul stă (mai mereu) în lucrurile simple. Iată, astăzi pun pe masă nu numai o rețetă, ci un colț din copilăria mea și din ceea ce mi-a definit calea pe care aveam să o urmez.

Ingrediente 

  • Un pui întreg 
  • Ceapă galbenă       5
  • Ardei                        6
  • Usturoi                    10 căței 
  • Bulion                      500ml
  • Mărar 
  • Sare și piper 

Ingrediente pentru găluște: 

  •  Făină                       500g
  • Ouă                          5
  • Sare
Ingrediente  Pui cu găluște

    Instrucțiuni pentru găluște 

   Într-un bol am pus făina, în mijlocul bolului am făcut o adâncitură în făină în care am adăugat 5 ouă întregi, un praf de sare și am început să frământ. 

Când am obținut un aluat ferm, l-am acoperit cu o folie pentru a nu forma o crustă la suprafață până când vine rândul lui de a sări în cratiță.

Preparare Găluște

Cum am pregătit puiul cu găluște

  Primul pas a fost să rumenesc bine puiul pe toate părțile într-o cratiță de tuci cu câteva linguri de untură de găină. Când a fost gata, am scos l-am scos și am pus în aceeași cratiță legumele tocate grosier și le-am călit foarte bine. 

Pregatire Pui1

Când legumele au căpătat o culoare aurie am adăugat bulionul, apoi am reintrodus puiul în ecuație, am mai dunstuit puțin, iar după aceea am adăugat apă cât să acopere carnea, am lăsat la gătit la foc mic.

Pregatire Pui2

  Când puiul a fost aproape gata, am rupt bucăți din aluatul făcut pentru găluște și le-am adăugat pe rând în oala cu pui. Când au fost fierte am luat oala de pe foc știind ca acum puiul cu găluște este gata de savurat.

servire pui cu găluște

  Dacă vorbim despre comfort food, puiul cu găluște este printre primele mele alegeri. O combinație ideală de texturi și arome pe care recomand să o încercați.

Ținem aproape,

David

Alte rețete cu carne de pui, din care să vp inspirați, găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close