Bundt cake, un chec pufos pe care eu azi l-am făcut cu arome de mandarine, flori de portocal și migdale. Dacă e să mă refer strict la mirosuri și arome, Crăciunul e cu miros de sarmale și coji de mandarine. Cele din urmă devenite tradiție- de ceva ani, nu foarte mulți. Cei de vârsta mea își mai aduc aminte cum prin anii 90 ”bonusul de Crăciun” primit de părinții noștri de pe la locurile de muncă mirosea a perfecțiune încă de la poartă. Da, la portocale mă refer, erau cele mai bune! Motiv pentru care azi am adăugat pe lângă mandarine și aromă de portocal.
Ingrediente bundt cake
- 4-5 mandarine
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 125 ml ulei vegetal
- 180 g făină
- 50 g făină de migdale
- 15 g praf de copt
- Zahăr pudră pentru decor
- 25 ml de apă
- 5 ml apă de flori de portocal
Intrucțiuni pregătire bundt cake
Am setat temperatura cuptorului la 180 C și am uns o tavă Bundt cu ulei vegetal,
Am blenduit 3 mandarine împreună cu ouăle, zahărul tos, uleiul și extractul de vanilie.
Am mixat până am obținut o masă omogenă.
Am pus mixtura într-un bol și am cernut peste făina, făina de migdale și praful de copt. Am amestecat bine, dar am avut grijă să nu amestec prea mult.
Am turnat aluatul în tava pregătită.
Am dat tava la cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. După ce a trecut și testul cu scobitoarea am lăsat aluatul să se răcească înainte să îl scot din tavă.
Pentru glazură
Am stors 2 mandarine, am pus apa peste și apa de flori de portocal și le-am amestecat cu zahărul pudră. Până la consistența dorită.
Cum am servit acest bundt cake
Când prăjitura s-a răcit, am turnat glazura peste. S-a servit cu ceai de iasomie și trandafiri. Excelentă! Serile cu povești interminabile au acum și un plus, un plus dulce și aromat.
Pace&Love.
Alte rețete dulci găsiți și aici.