Dragii mei, am ajuns și la ultima rețetă a acestui an. Și da, încă fac dreptate puiului românesc, puiului de familie bună, de la Familia Safir. Haideți să vedem ce am pregătit pentru voi, dar și cum am pregătit – Pulpe de pui cu varză.
Pentru asta am avut nevoie de:
- Pulpe de pui Zdravăn Moldovenesc – vreo trei la număr
- Unt
- Sare și piper
- Roșii cherry
- Ceapă verde
- Varză albă
- Bere
Cum am procedat?
Foarte simplu. Am scos pulpele din caserolă, le-am crestat, le-am condimentat cu sare și piper și le-am pus într-o tigaie, împreună cu un cub mare de unt.
Frig pulpele de pui pe ambele părți, apoi pun un pahar mare de bere și las totul acolo vreo 30-35 de minute, dar nu înainte de a acoperi cu hârtie de copt. Practic îi pun capac.
Între timp pregătesc niște roșii cherry, câteva cozi de ceapă verde tăiate rondele și varza albă tăiată julienne.
Pun roșiile cherry în tigaie, apoi ceapa verde și las la gătit câteva minute.
Deja s-a format un sos acolo, în care urmează să pun varza, dar înainte de asta scot pulpele pe o farfurie și le las la odihnit un pic.
Pun în locul lor varza și o gătesc până se înmoaie.
Apoi pun pulpele înapoi în tigaie și mai las totul să se gătească doar câteva minute.
Îmi montez farfuria și mă cinstesc.
Aici aveți și rețeta video.
Alte rețete cu pui de la Familia Safir găsiți și aici.
La mulți ani și să fiți sănătoși!
O surpriza simpla si placuta pe sfarsit/inceput de an! Multumim de inspiratie!
Chiar nu stiam ce sa mai gatesc in ultima perioada si am intrat la tine pe site si am gasit o gramada de retete care mi-au atras atentia. E momentul sa incerc retete noi, mai ales pe aceasta Pulpe de pui cu varza. Multumesc frumos!