Leurda și culoarea verde a acesteia mă duc cu gândul la primăvară, perioada în care totul revine la viață. Ador pastele și sosul pesto, deci nu se putea să nu creez o combinație de primăvară. Așadar pentru azi avem paste cu pesto de leurdă și brânză burrata. Este un preparat cremos, cremozitate oferită de sosul pesto și burrata, care are un interior super bun de straciatella. De asemenea, pastele cu pesto de leurdă sunt super ușor și rapid de preparat. Totul a fost gata în numai 20 de minute, ceea ce este minunat în special când nu avem prea mult timp de gătit, dar vrem să mâncăm ceva gustos. După cum v-am obișnuit, mai jos aveți ingredientele și modul de preparare.
Ingrediente pentru paste cu pesto de leurdă și burrata (2 porții sănătoase):
- 250 g de spaghete
- 50 g nuci
- 50 g parmezan
- 23 g frunze de leurdă
- 40 ml ulei măsline
- 4 g sare pentru pesto
- 5g sare pentru apa de la paste
- 2 g piper
Metoda de preparare
Am început prin a pune apa pentru paste la fiert.
După care m-am ocupat de sosul pesto de leurdă, pentru prepararea lui am folosit doar frunzele de leurdă, cu parmezan ras, nucile prăjite în prealabil, am învățat că nucile sunt mult mai aromate și gustoase dacă sunt prăjite. Dacă nu aveți nuci, puteți să folosiți și alune sau muguri de pin. Atenție la leurdă, am testat și alte rețete și este bine că m-am rezumat la 23 g de frunze, deoarece este destul de iute și cu o aromă pregnantă de usturoi, o cantitate mai mare nu era ok.
Cum am făcut pesto-ul de leurdă?
Am adăugat totul într-un recipient, împreună cu uleiul de măsline, piperul și sarea, am mixat toate ingredientele cu un mixer vertical, dar dacă nu aveți mixer vertical și aveți un mojar e perfect, puteți să-l folosiți pe acesta.
După ce am mixat bine ingredientele, sosul pesto a fost gata. Acum vine rândul spaghetelor, fix înainte să pun spaghetele în apa clocotită am pus sarea în apă. Acestea au fiert timp de 10 minute, fiind din grâu dur, evident pe pachet sunt trecuți timpii de fierbere, în funcție de tipul pastelor, nouă ne plac puțin aldente. După ce au fiert pastele 5 minute, am luat puțină apă în jumătate de cană și am pus-o deoparte, pentru a fi folosită mai târziu.
După ce au fiert pastele le-am transferat din apă direct într-o tigaie suficient de mare, am pus peste ele sosul de pesto și apa din cană, am mixat bine totul și gata, practic le-am gustat ca să mă conving dacă sunt bune sau mai trebuie condimentate.
Pentru servire, am așezat pastele pe farfurie și deasupra am pus burrata, ce pot spune este că s-au mâncat instant, super gustoase, iar brânza burrata aduce un aport de fresh și cremozitate preparatului. Sper că v-am convins și sunt super curioasă dacă vreți să încercați și voi această rețetă.
Numai bine,
Găsiți aici alte rețete de paste.