Chiar dacă rețetele tradiționale sunt preferatele mele, în special a celor care-mi aduc aminte de copilărie, mi-am zis că nu trebuie să las acest minunat internship să treacă fără a vă prezenta una puțin mai extravagantă.
Așadar, astăzi vin către voi cu o rețetă de spaghetti cu scoici si ceai din flori de mazăre de fluture albastru.
“Valurile mării” este tema acestei săptămâni și trebuie să recunosc că se numără printre preferatele mele.
“Visăm în culorile împrumutate din nuanțele mării.”
Dacă vreți și voi să pregătiți această rețetă, iată ingredientele de care veți avea nevoie:
- 250 gr de spaghetti
- 500 gr de scoici (vongole)
- flori uscate de mazăre de fluture albastru (sau pulbere)
- 2-3 căței de usturoi
- ulei de măsline
- un cub de unt
- un pahar de vin alb sec
- o legătură de pătrunjel proaspăt
- 50 gr de migdale
- o lămâie
Pregătirea pastelor cu vongole și ceai din flori de mazăre de fluture albastru
Într-o oală am pus pastele la fiert în apă cu sare.
Între timp am pregătit ceaiul din flori de mazăre de fluture albastru pe care l-am lăsat la infuzat, după care l-am strecurat printr-o sită.
Infuzia preparată capătă o culoare albastru electrizant, care poate deveni roz-violet dacă se adaugă suc de lămâie.
Mazărea fluture (Clitoria ternatea) se utilizează în locuri precum Thailanda și Malaezia, pentru a da culoare alimentelor.
La pregătirea acestui ceai eu am folosit flori uscate de mazăre de fluture albastru, însă puteți folosi și pulbere.
Ambele le puteți achiziționa din magazinele cu produse asiatice sau din magazinele online.
La fel ca pulberea de spirulină albastră, pudra de mazăre de fluture albastru este, de asemenea, utilizată în multe alimente și băuturi cum ar fi: prăjituri, produse de patiserie, paste, orez, sushi, limonade, cocktailuri etc.
Trebuie doar să vă folosiți imaginația.
Pulberea de flori de mazăre este bogată în vitamine și are numeroase beneficii pentru organism, cum ar fi: creşterea imunității, funcționarea normală a sistemului digestiv, are un efect pozitiv asupra sistemului circulator și ajută la menținerea calității pielii.
Întorcându-mă la rețetă, să vă scriu și cum am făcut sosul pentru paste
Într-o tigaie am pus la încins uleiul de măsline și am călit usturoiul zdrobit, după care am adăugat: vongole, puțin pătrunjel proaspăt tocat mărunt, o cană cu vin alb sec și o jumătate de cană cu ceai albastru.
Am lăsat lichidul să se evapore după care am adăugat pastele pe care nu le-am lăsat să se fiarbă în totalitate deoarece se vor găti complet în tigaie, împreună cu sosul.
Am completat apoi cu încă o cană de ceai albastru și am lăsat totul să fiarbă până când lichidul a scăzut și pastele s-au gătit în totalitate.
Am închis focul, am adăugat un cub de unt pentru un plus de cremozitate și am asezonat pastele cu pătrunjel proaspăt.
Totul miroase atât de minunat și pastele sunt gata de servire!
Pe un platou am aşezat pastele și scoicile deasupra.
Am stors puțină zeamă de lămâie peste acestea și am adăugat pe margine și câteva migdale măcinate.
Mi-am dorit ca prin această prezentare, pastele albastre și scoicile să simbolizeze marea, iar migdalele măcinate să simbolizeze nisipul de la malul mării.
În cazul în care vă întrebați dacă ceaiul albastru a schimbat gustul pastelor cu scoici, răspunsul este negativ.
Pastele au exact acelaşi gust ca atunci când le-am pregătit fără ceai, singura diferență fiind dată doar de culoarea acestora.
Sper ca rețeta de astăzi să vă inspire și să vă trimită cu gândul (și nu numai) la o frumoasă vacanță de vară.
Până data viitoare, să auzim numai de bine!
Cu drag,
Alte idei de rețete cu scoici găsiți și aici.
Marea toată într-o farfurie un preparat inedit și o prezentare de excepție
Surprinzător și de această dată, mulțumesc pentru acest preparat
Cu tot dragul meu. Și eu îți mulțumesc din suflet pentru apreciere, mă bucur că îți place și ție atât de mult. ❤️
Doar la restaurant găsești un preparat cu așa plating Felicitări, draga mea, prietenă pentru ce ai creat
Mulțumesc pentru aceste rânduri minunate. Pupici și îmbrățișări multe. ❤️
Wow La asta nu mă așteptam… O farfurie surpriză cu iz maritim! M-ai dus in vacanță cu toate simțurile, dragă Lușa
super frumoasa farfuria sper ca si gusyul este pe masura ,o sa încerc și eu rețeta de la tine .
super frumoasa farfuria sper ca si gustul este pe masura ,o sa încerc și eu rețeta de la tine Lușa .Foarte apetisant .
Într-adevăr, cu iz maritim. Mulțumesc mult pentru tot. Pupici și o vară frumoasă, de neuitat!
Mulțumesc mult pentru apreciere, domnule Viorel.
Multă sănătate și numai bine vă doresc!