Vacanța înseamnă nenumărate lucruri pentru fiecare dintre noi. Relaxare, aventură, liniște, dar pentru mine nu ar fi completă fără momente de calitate petrecute alături de cei ce mi-s dragi. Ce-ar fi viața fără oameni buni pe lângă tine? Și, pentru că limbajul dragostei mele se învârte mereu în jurul gastronomiei, n-am cum să nu încropesc câte ceva de fiecare dată când am bucuria de a îmi vedea prietenii.
Așa a luat naștere preparatul de astăzi, un seafood boil gustos, aromat și numai bun de împărțit. Fericirea, dragostea și mâncarea sunt mai bune atunci când sunt împărtășite.
Ingrediente pentru Seafood Boil
- Creveți cruzi și întregi 1kg
- Caracatiță baby 0,5kg
- Calamar baby 0,5kg
- Telline (Marea neagră) 0,2kg
- Porumb de fiert 2
- Cartofi noi 0,5 kg
- Ardei Kapia 0,2kg
- Mango 1
- Lămâie 2
- Sos worchestershire
- Condimente
Pregătiri
Fiind o rețetă perfectă pentru perioada vacanței, gradul de dificultate este scăzut, atât timp cât ne pregătim cu grijă ingredientele.
Eu am început prin a scoate intestinul creveților cu ajutorul unei furculițe, timp în care am fiert caracatița și calamarul în apă cu puțină sare aproximativ 20 de minute.
Știuleții de porumb i-am tăiat in bucăți de 5 cm, ardeiul Kapia rondele generoase, iar cartofii i-am tăiat în jumătăți, sau sferturi în funcție de mărimea fiecăruia
Preparare amestec
Într-un bol mare am adăugat fructele de mare, legumele și mango tăiat în cuburi mărunte.
Acum urmează cel mai important pas, și anume condimentele. Eu am ales sa folosesc un mix de ierburi italiene, boia afumată din belșug, sare, piper și usturoi granulat. Înainte să încep să le amestec am pus și sosul Worcestershire, sucul de la cele două lămâi și puțin ulei.
Cum gătim Seafood Boil?
După ce am amestecat totul bine, am pus totul într-o pungă pentru copt, am agitat puțin punga și am băgat-o la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră.
Acestea fiind spuse, aceasta este varianta mea de seafood boil, dar și de seară perfectă de vară. Mâncare gustoasă, companie plăcută, relaxare și timp de calitate.
Ținem aproape,
Alte rețete de vacanță găsiți și aici.