Aceste rulouri de vinete cu nucă vin ca răspuns la vara încinsă pe care o avem anul acesta. Pentru că ador vinetele, încerc tot timpul să fac ceva nou cu ele. Nu că aș putea vreodată în viața asta să mă satur de salata clasică de vinete. Dar de când cu alimentația mea parțial vegană, parțial vegetariană mereu caut alternative cruelty free. Și sunt așa de multe încât diversificarea nu mai e o problemă în modul ăsta e viață. Asta 1. Și doi, e un fel de mâncare plin de savoare care se face foarte ușor și repede. Cum v-am obișnuit deja, caut să stau în bucătărie cât mai puțin. Practic am folosit trei ingrediente mari și late la care am adăugat o mână de condimente.
Ingrediente pentru rulouri de vinete cu nucă
- 3 vinete medii
- 2 linguri de ulei de măsline
- Sare și piper proaspăt zdrobit
- 4 căței de usturoi tocați mărunt
- 150 g de nucă
- Aproximativ 100 de ml de apă
- 1 linguiță de za atar
- 1 linguriță de oțet balsamic alb
- 1 linguriță de coriandru proaspăt zdrobit
- 3-4 roșii din grădină
- legătură de pătrunjel
Instrucțiuni pentru rulouri de vinete cu nucă
Am aprins cuptorul și am setat temperatura la 180 de grade Celsius.
Am spălat vinetele, am îndepărtat codițele și le-am tăiat felii subțiri. Pe lung și cu un cuțit bine ascuțit.
Am uns feliile de vinete cu ulei de măsline ajutându-mă de o pensulă, apoi le-am asezonat cu sare și piper. Apoi le-am așezat în două tăvi tapetate cu hârtie de copt.
Au mers în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute, apoi le-am întors și le-am mai dat la cuptor pentru încă 15 minute.
Între timp am tras nuca ușor la tigaie, cât să își elibereze frumos uleiurile și aroma. Apoi am măcinat-o fin în robotul de bucătărie.
Am transferat nuca măcinată într-un bol, am adăugat condimentele, usturoiul și oțetul și am amestecat bine. Apoi am turnat apa care trebuie să fie fierbinte și am amestecat bine până am obținut o pastă omogenă. Am dat deoparte să se răcească.
Între timp s-au copt și vinetele. Le-am scos din cuptor și le-am lăsat să se răcească.
Am trecut la salata de roșii, pe care am vrut-o simplă, doar puțin ulei de măsline, sare și un strop de oțet balsamic. Încerc să nu acopăr minunata aromă pe care o au roșiile de grădină. Să încarci salata de roșii vara e ca și cum ai merge să vezi marea cu căștile pe/în urechi.
Cum am servit
Am rulat vinetele cu câte o linguriță din amestecul cu nucă și le-am așezat pe un platou alături de salata de roșii. Rai!
E un aperitiv care poate arăta super festiv, dar vedeți și voi ce simplu se face. Cu siguranță vă puteți încânta oaspeții cu o nouă variantă de mâncare cu vinete – summer edition.
Pace&Love
Alte idei de rețete cu vinete găsiți și aici.