Nu am avut nevoie de mult timp de gândire pentru această rețetă. Îmi place cartoful dulce, în special la cuptor servit cu un sos bun lângă. Wedges am tot mâncat în ultimul timp și m-am gândit sa modific puțin dimensiunile. Recomand cu drag rețeta pentru că e foarte ușor de realizat, este o gustare foarte sănătoasă care îi va face fericiți pe toți membrii familiei. Așadar, chipsuri de cartof dulce.
Ingrediente pentru chipsuri de cartof dulce:
- 500 g cartofi dulci
- linguriță de busuioc
- linguriță de oregano
- Sare și piper
- Ulei de măsline
Ingrediente pentru sosul de roșii:
- 250 ml bulion / pastă de tomate
- 2 – 3 căței de usturoi
- Cimbru și busuioc
- lingură de ulei
Mai avem nevoie de o tavă pentru cuptor și hârtie de copt.
Etape și mod de lucru pentru rețeta de chipsuri de cartof dulce:
Prima dată am spălat cartofii dulci și i-am curățat cu un burete de sârmă.
Pentru feliat am folosit mandolina și i-am mandolinat la o grosime de 5mm, se pot felia și cu cuțitul dar mi-am adus aminte că am mandolină și zic eu ca era păcat să nu o folosesc.
Mai departe am pus feliile de cartof dulce într-un bol, am pus uleiul și condimentele peste aceștia și am condimentat bine.
Am încălzit cuptorul la 220 °C, am pus feliile de cartof dulce în tava tapetată cu hârtie de copt și am pus tava la cuptor timp de 20 de minute.
Între timp am pregătit sosul de roșii.
Am curățat usturoiul, am pus o tigaie pe foc și în tigaie am pus lingura de ulei.
Când uleiul s-a încins am pus usturoi la rumenit, am adăugat apoi sosul de roșii și condimentele.
Le-am lăsat aproximativ 10 minute la foc mic, am adăugat sare după gust.
Dacă doriți se poate face și picant adăugând un ardei iute, tocat, în sos.
Chipsurile din cartof dulce sunt gata de servit, crocante și gustoase, potrivite pentru o gustare ușoară.
De savurat în compania unui film sau a unor prieteni.