Beef Wellington cu sos miso

1.1K

Beef Wellington cu sos miso

Cam devreme se aude ultimul clopoțel al aventurii pe care am început-o plin de entuziasm, în care am muncit mult, ne-am pus la încercare creativitatea și răbdarea, dar pe care aș repeta-o oricând.

  La așa ocazie m-am gândit să vă gătesc un preparat de zile mari, căruia dacă-i oferi grija necesară, recompensa va fi pe măsură, și anume beef Wellington cu sos miso și ciuperci king oyster.

Ingrediente Beef Wellington cu sos miso

  • Mușchiuleț de vită 200g
  • Ciuperci king oyster 200g
  • Nucă măcinată 50g
  • Muștar dijon 50g
  • Pasta miso 25g
  • Bacon felii
  • Aluat foietaj
  • Sare și piper
  • Rozmarin

Ingrediente Beef Wellington

Mod de preparare Beef Wellington

  Primul pas a fost să rumenesc mușchiulețul de vită pe toate părțile într-o tigaie încinsă cu puțin unt. Nu trebuie să se pătrundă, am urmărit doar să sigilez carnea pentru a păstra umiditatea înăuntru în momentul coacerii. Când a fost gata, am uns-o cu muștar dijon, sare și piper proaspăt măcinat, apoi am învelit-o în folie de prospețime și am lasat-o la odihnit în frigider.

Preparare vită

  Între timp am pregătit duxelles. Am tocat foarte mărunt jumătate din ciuperci, le-am trântit în tigaie împreună cu nuca, sare, piper și rozmarin. Am lăsat la foc mic amestecând cât de des, până când toată apa s-a evaporat. Dacă ar fi rămas apă în amestec, ar fi curs în aluat în timpul coacerii.

Prep Duxelles

  Am întins aluatul de foietaj, am așezat într-o parte a lui câteva felii de bacon pe care am presărat un strat de duxelles, am așezat bucata de mușchiuleț peste, apoi am înfășurat-o în feliile de bacon. Am acoperit toată povestea asta cu un strat de foietaj, presând încet pentru a se mula pe carne, am tăiat aluatul de jur împrejur și am presat marginile.

  Mai a rămas doar să stea la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 200 de grade.

Dupa Coacere

Cum am făcut ciupercile cu sos miso?

  Nimic mai ușor. Am tras restul de ciuperci într-o tigaie încinsă, apoi am adăugat aproximativ 150ml apă și pasta miso, lăsând să scadă până am obținut un sos care să glazureze ciupercile.

Preparare Ciuperci Cu Sos Miso

Cum am servit Beef Wellington cu sos miso?

  Beef Wellington e un preparat care ocupă un loc important în cartea mea de rețete, el combină ingrediente simple, aduse la nivel de artă printr-o tehnică ireproșabilă.

  L-am ales ca un ultim preparat al acestei povești, pentru a-mi sluji drept metaforă a cum putem prețui lucrurile mărunte pentru a ne face viața frumoasă.

servire beef wellington

Ținem aproape,

David

Alte rețete create de David găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close