Tort Red Velvet

1.5K

tort red velvet

 Un tort în culorile lunii Martie, un tort Red Velvet, însă cu un element surpriză, asta am pregătit eu pentru voi. După cum îi spune și numele, acest tort are un blat ca de catifea, de vină fiind ingredientele, care, odată amestecate, produc o magie. Este un tort foarte interesant, relativ ușor de pregătit și care se poate face în orice perioadă și cu orice ocazie.

Ingrediente tort Red Velvet

Ingrediente pentru blat:

  • 110 grame unt la temperatura camerei
  • 350 grame zahăr
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 100 ml ulei
  • 25-30 ml colorant roșu
  • Extract de vanilie
  • 1 lingură oțet
  • 320 grame făină
  • 5 grame bicarbonat
  • 2 grame sare
  • 360 ml lapte
  • 15 ml zeamă de lămâie

Ingrediente pentru cremă:

  • 600 grame cremă de brânză
  • 400 grame frișcă lichidă
  • 150 grame zahăr pudră (250 dacă se omite siropul de șampanie)
  • Opțional 100 grame sirop șampanie

Ingrediente pentru sirop de șampanie:

  • 450 ml vin spumant
  • 50 grame de zahăr

ingrediente pentru tort red velvet

Mod de pregătire tort Red Velvet:

Primul pas a fost să dau drumul la cuptor la 175 grade C. Cel de-al doilea a fost să pregătesc tava cu hârtie pentru copt.

pregătire formă pentru copt

Într-un pahar/castron am amestecat laptele cu zeama de lămâie și am lăsat pe masă, până a trebuit să folosesc acest amestec.

Într-un castron pentru mixer, am pus untul și zaharul, și le-am bătut bine cam 5 minute. Apoi am pus peste ouăle și le-am amestecat și pe ele până s-au încorporat.

pregătire blat 1

Am agăugat și restul ingredientelor umede: uleiul, colorantul, esența de vanilie și oțetul. Am amestecat  bine.

pregătire blat 2

Într-un bol am trecut prin sită făina, sarea și bicarbonatul. Acum este momentul în care vom folosi și amestecul de lapte cu lămâie (care ajută la frăgezirea blatului). În compoziția de mai devreme, am pus pe rând 1/3 din făină, am amestecat, apoi am turnat 1/3 din lapte, am amestecat din nou, și tot așa până când am terminat de încorporat toate ingredientele.

pregătire blat 3

Am turnat compoziția în forma de copt, și am dat la cuptor pentru aproximativ 75 de minute (sau până trece testul scobitorii). După ce a trecut timpul, am scos blatul și l-am lăsat la răcit.

blat red velvet copt

Blatul s-a crăpat puțin, dar nu e nicio problemă, este la fel de bun și așa. 😊

Pregătire sirop de șampanie

Ca să nu mă plictisesc, în timpul în care blatul era la cuptor, am pus pe foc într-un ibric 450 ml vin spumant și 50 grame zahăr, și le-am lăsat la fiert aproximativ 30 de minute, până când a scăzut și a devenit un sirop gros. L-am lăsat la răcit complet.

sirop

Pentru cremă am folosit 600 grame de brânză pe care am amestecat-o bine cu zahărul, siropul de vin spumant (acest pas se poate omite) și cu frișca. Le-am bătut cu mixerul aproximativ 5 minute până când amestecul a devenit foarte fin și aerat.

cremă pentru tort

Mod de asamblare tort Red Velvet:

Blatul l-am tăiat în 3 felii, cât am putut eu de egale, iar cu un poș am decorat cu cremă fiecare strat.

montare tort

Mie personal îmi plac torturile naked, nedecorate pe margini, deoarece cred că sunt mai ușor de realizat și parcă sunt mai aspectuoase. Așa, că pe al meu de astăzi l-am lăsat la fel.

finalizare tort red velvet

Și din cauză că stau prost la partea cu decoratul, am ales ceva simplu și nu m-am complicat, și am decorat cu niște capșune.

secțiune tort red velvet

servire tort red velvet

Cu drag,

Cristina

Alte idei de torturi, aici.

Join the Conversation

  1. Claudia Stepan says:

    Buna,
    Arata delicios!
    Pot sa intreb: ce diametru are tava?
    Multumesc

  2. Delicios – bun la Nunta !

    1. Marzanesteanu Cristina says:

      Buna. Iti multumesc. Chiar este (a fost) delicios :)
      Tava are diametrul de 24 cm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close