Iahnie de fasole albă cu piept de porc

612

Astăzi avem pe masă un preparat care îți încălzește sufletul și îți aduce aminte de mesele liniștite de acasă, dar cu ceva în plus : iahnie de fasole albă cu piept de porc rumenit și varză crocantă. O mâncare simplă, dar cu gust complex, făcută din ingrediente bune, așa cum trebuie.

Ingrediente iahnie de fasole albă cu piept de porc și varză crocantă

Pentru iahnie:

  • 500 g fasole albă cu bob mare, prefiartă
  • 2 morcovi
  • 2 cepe roșii sau albe
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ardei gras colorat
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 linguriță boia dulce
  • 200 ml smântână dulce
  • Sare și piper după gust
  • 1 legătură pătrunjel
  • Câteva fire de mărar

Pentru pieptul de porc cu varză:

  • 300 g piept de porc
  • 100 ml vin alb sec
  • 1/2 varză chinezească
  • Sare și piper

Mod de preparare iahnie de fasole albă cu piept de porc și varză crocantă

Am început cu baza:

Am tocat morcovii, ceapa roșie, ceapa verde, usturoiul și ardeiul. Le-am pus într-o cratiță cu ulei de măsline și le-am lăsat să se gătească la foc mic, până s-au înmuiat și au început să miroasă a bine.

pregătire legume

A venit rândul fasolei: 

Am adăugat boiaua, am amestecat repede ca să nu se ardă, apoi am pus fasolea cu tot cu zeama în care a stat. Am lăsat să dea câteva clocote, ca să se împrietenească aromele.

adăugare fasole

Am finalizat iahnia:

Am turnat smântâna dulce, am ajustat gustul cu sare și piper și, la urmă, am presărat pătrunjel și mărar proaspăt. Simplu și gustos.

preparare iahnie

Am pregătit pieptul de porc:

L-am tăiat bucăți, l-am pus într-o tigaie bine încinsă și l-am lăsat să se rumenească frumos, la foc mic. Când a prins culoarea aia aurie care ne place, am stins cu vin alb și am lăsat să se evapore alcoolul.

pregătire piept de porc

Am adăugat varza crocantă: 

Când porcul a fost gata, am pus peste el varza chinezească tăiată fâșii subțiri și am amestecat de câteva ori, doar cât să se înmoaie ușor, dar să rămână crocantă.

finalizare iahnie

Am montat farfuria: 

Am pus o porție generoasă de iahnie albă, alături de pieptul de porc rumenit și varza crocantă, care aduce prospețime și textură.

pregătire servire

Atât. Fără artificii, doar mâncare bună făcută cu grijă. Poftă bună!

servire iahnie

Rețeta video este și ea chiar aici.

Să fiți sănătoși!

Adi Hădean

Alte rețete cu fasole găsiți și aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close