Halva cu migdale – un desert de post

219

Halva cu migdale

Încă din copilărie mi-a plăcut foarte mult halvaua, dar parcă în zilele noastre cea pe care o cumpărăm nu mai are gustul de odinioară.

M-am gândit să pregătesc acasă această dulce gustare, așa că am ales să fac o halva cu migdale.

Este o rețetă simplă, delicioasă și ideală pentru perioada postului.

Ingrediente pentru halva:

  • 250 gr de migdale
  • 50 gr de semințe de floarea soarelui
  • 150 gr de miere de albine
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • esență de vanilie
  • esență de rom
  • 2 linguri de cacao îndulcită

Ingrediente halva

Cum am pregătit halvaua?

Cel mai important pas al pregătirii unei halva este prăjirea semințelor sau a altor ingrediente dacă optăm pentru un sortiment divers.

Fie că alegem să facem o halva clasică din semințe de floarea soarelui, fie că pregătim o halva cu: migdale, fistic, nuci (românești, pecan, caju), alune, susan și așa mai departe, toate aceste ingrediente trebuie să fie prăjite înainte.

Așadar am început prin a prăji migdalele și semințele într-o tigaie.

Le-am rumenit frumos, la foc mic, având grijă să nu se ardă.

Le-am lăsat apoi să se răcească puțin, după care le-am mărunțit cu ajutorul unui robot de bucătărie.

Migdale prăjite

Am transferat conținutul într-un bol și am adăugat mierea de albine și  uleiul.

Pentru o consistență mai fină puteți să mixați și ingredientele lichide în robotul de bucătărie, însă eu am ales să le amestec cu o lingură.

Am omogenizat compoziția, după care am împărțit-o în două.

Adăugarea mierii de albine

În prima parte am adăugat esența de vanilie, iar în cealaltă parte esența de rom și cacaoa.

Astfel halvaua va fi bicoloră.

Cum am rulat halvaua?

Am luat un tocător de lemn pe care am înfăşurat de mai multe ori o folie transparentă alimentară, ușurându-mi astfel munca în momentul în care am început să așez straturile.

Peste folie am așezat primul strat de halva, cel cu cacao, apoi stratul de culoare mai deschisă.

Dacă doriți puteți să procedaţi invers, obținând astfel un rezultat final divers din punct de vedere al aspectului.

Cu ajutorul unui cuțit am tăiat într-o parte folia alimentară și am început să rulez compoziția din aproape în aproape, formând un sul ale cărui capete le-am răsucit.

Straturile de halva


Am pus halvaua în frigider (peste noapte) fiindcă trebuie să stea la rece înainte de a fi servită.

Cum am servit halvaua?

A doua zi am îndepărtat folia alimentară și am așezat halvaua pe un platou.

Am decorat-o cu fulgi de migdale, după care am tăiat-o în felii.

Halva - rezultatul final

După cum puteți vedea secțiunea are un model frumos datorită faptului că halvaua e făcută în două culori.

Nu are consistența celei cumpărate, însă are un gust atââât de bun!

În plus de asta consider că tot ceea ce pregătim acasă este mult mai sănătos decât ceea ce putem cumpăra.

Secțiune halva

Dacă vă este poftă de ceva dulce, sper să încercați această rețetă și să fie pe gustul vostru.

Până data viitoare, un zâmbet, o floare și o rază de soare pentru fiecare. 😊

halva cu migdale

Cu drag,

Lușa

Alte idei de dulciuri mai găsiți și aici. 

Join the Conversation

    1. Mulțumesc tare mult pentru apreciere. Vă îmbrățișez cu drag. :)

  1. Mihaela E says:

    Arată extraordinar
    Felicitări pentru acest desert minunat

    1. Îți mulțumesc din suflet, Miha mea dragă. Mă bucur nespus de mult că îți place, pupici. :)

  2. Wow Chiar e o alternativa mult mai aromată și mai eleganta decât halvaua clasica

    1. Mulțumesc cu recunoştință pentru apreciere și pentru cuvintele frumoase. Îmbrățișări. :)

  3. Ce idee bună pentru perioada postului și nu numai Dulce bun, fără bazaconii

    1. Sincere mulțumiri pentru apreciere. Da, așa este, tot ceea ce este pregătit acasă este mult mai bun și mai sănătos fiindcă știm exact ce ingrediente folosim. Sănătate și numai bine. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close