Cremă de sparanghel cu tofu picant

919
cremă de sparanghel

Chiar dacă sărbătorile de primăvară au trecut, ea încă e aici. Și e plină de maci pe câmpii, tei și salcâmi înfloriți, cireșe de mai și grădini pline de zarzavat.  Azi vin cu o rețetă de sezon, cremă de sparanghel. Și tofu picant, că merge tare bine cu sparanghelul și am vrut să fac ceva vegan. Și repede. Un fel de fast food. Dar altfel.

Ingrediente cremă de sparanghel cu tofu picant:

  • legătură de sparanghel verde
  • lingură de unt vegan
  • Două linguri de ulei de măsline
  • bucată de tofu simplu
  • Doi căței de usturoi
  • Sare și piper
  • Supă de legume, aprox 500 de ml
  • Smântână vegană
  • Trei lingurițe de chili zdrobit
  • Două linguri generoase de amidon de porumb
  • Un cartof
  • lămâie
ingrediente

Instrucțiuni supă:

Am îndepărtat partea lemnoasă îndoind sparanghelul până cedează. Am tocat apoi partea fragedă și usturoiul. Cartoful l-am tăiat cuburi. 

Într-o cratiță am încins untul cu o lingură de ulei de măsline și am pus legumele la sotat. Aproximativ 10 minute apoi am turnat supa peste. Am asezonat cu sare și piper și am lăsat totul la fiert pentru încă 10 minute.

Apoi am bleduit totul direct în oală cu un blender vertical. Am mai gustat de sare și piper și am pus și o lingură de zeamă de lămâie. Puteam să dau supa și prin sită, dar textura e diferită și o prefer pe cea brută. Gata supa.

crema dupa blend

Instrucțiuni tofu picant:

Am tăiat blocul de tofu cubulețe, cumva de mărimea crutoanelor clasice. Am amestecat amidonul cu sare, piper și chili și am pus amestecul într-o tavă. Foarte important, nu am șters tofu de excesul de lichid, ajută la condimentarea lui. Am pus cuburile de tofu în tava cu amidonul condimentat și am agitat bine. Până tofu e complet acoperit. 

Am pus uleiul la încins într-o tigaie neaderentă la foc mic. Am pus tofu la prăjit, aproximativ 10 minute, până devine galben-auriu pe toate părțile. L-am scos apoi pe hârtie absorbantă să rămână crocant.

Am servit supa cremă de sparanghel cu crutoanele din tofu picant, coajă de lămâie și o lingură de smântână. 

servire cremă de sparanghel cu tofu picant

E delicioasă! 

Profitați din plin de zarzavaturile de sezon că primăvara trece repede. Cel puțin eu așa fac.

Până data viitoare! 

Andrei

Alte idei de supă cremă mai găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close