Ei, fie ea vara pe aproape, noi ne încăpățânăm să rămânem aici, în primăvară, departe de zilele toride ale lunii lui Cireșar… să nici nu mai zicem despre Cuptor. Sub forma unui ultim efort, vin și aceste pachețele de primăvară proaspete și răcoritoare. Sunt gustoase, ușor de făcut și nici nu ne amenință cu kilograme în plus, mai ales acum, când sezonul estival este chiar după colț. Mai mult de atât, se pot reinventa cu aproape toate ingredientele pe care le aveți prin frigider.
Ingrediente pentru pachețele de primăvară:
- Piept de pui 250g
- Tăiței vermicelli 100g
- Foi de orez
- Morcovi 4
- Castraveți 4
- Ardei iute 2
- Avocado 1
- Lămâie 1
- Sos soia
- Sos sweet chilli
- Sos mirin
Pașii sunt puțini și simpli, pentru că rețeta de astăzi nici nu vă va ține prea mult prin bucătărie.
Cum pregătim pieptul de pui?
Pe acesta de mai sus l-am fiert împreună cu câteva foi de dafin pentru aproximativ 15-20 de minute la foc mediu. După ce a ajuns la textura dorită, l-am scos și l-am lăsat puțin la odihnit. Acest lucru nu este neapărat necesar, deci, dacă foamea vă prinde din urmă, treceți direct la a-l sfâșia cu două furculițe în fâșii subțiri. Dacă pieptul este fiert suficient, vă va fi floare la ureche.
Între timp, am opărit și tăițeii de mazăre pentru nu mai mult de trei minute într-o oală cu apă clocotită și sare. Pentru a opri procesul de gătire, i-am trecut rapid sub un jet de apă rece. Într-un bol separat combinăm carnea cu vermicelii și asezonăm cu sare, piper, sweet chilli și puțin sos de pește.
Legumele – textură și gust esențiale pentru niște spring rolls de succes
Cât timp carnea a fost pe foc, m-am ocupat și de legumele despre care v-am spus ceva mai sus. Le-am curățat și tăiat în sticksuri subțiri, lungi de aproximativ 5 cm, cât să intre lejer într-o foaie de orez împăturită. Mai apoi, le-am amestecat rapid cu o marinadă făcută din mirin, coajă de lămâie, zeama de la jumătate de lămâie și condimentată ușor cu sare și piper.
Cum împachetăm pachețelele de primăvară perfecte?
Primul și cel mai important pas are în vedere foile de orez. Aici atenția voastră ar trebui să fie neîmpărțită. Pentru a le face suficient de maleabile fără să riscăm să se rupă în timpul împachetării, pe acestea le trecem pentru 10 secunde prin apă călduță. După aceea, așezăm compoziția de piept de pui cu tăiței, peste care venim cu câteva fâșii de legume. Rularea acestora se dovedește a fi floare la ureche pentru fiecare dintre noi, căci tehnica se aseamănă mult cu cea folosită la un fel de mâncare tradițional. Vă las pe voi să ghiciți.
Servirea… sau despre cum ne transformăm preparatul în unul bun de lins pe degete
Deseori, atunci când vine vorba de bucătărie (și nu numai), diferența stă în detalii. Așasar, când vă spun că marinada mea a ieșit o nebunie, nu glumesc. Aici, am combinat într-un bol sosul de soia cu mirin, zeama de la cealaltă jumătate de lămâie, sos sweet chilli și un ardei iute tocat mărunt.
Am fost mereu de părere că talentul culinar se vede cu precădere atunci când sunt luate ingrediente la prima vedere simple și transformate în ceva cu adevărat delicios. Iar, când vine vorba de aceste pachețele de primăvară proaspete cu piept de pui pe care numai ce vi le-am prezentat, vă invit să experimentați cu orice ingrediente aveți la îndemână!
Ținem aproape,
Alte idei de pachețele de primăvară găsiți și aici.