Tartar de ton cu spumă de wasabi

937
Tartar de ton cu spumă de wasabi

În “ton” cu perioada, azi vă prezint un preparat fresh și ușor de făcut, perfect pentru zilele călduroase de vară: tartar de ton cu spumă de wasabi. Proaspăt, cremos, dulce acrișor și puțin înțepător. Vă va cuceri papilele gustative. Pe ale mele cu siguranță a făcut-o.

Ingrediente tartar

  • File de ton                            200g
  • Mango                                  50g
  • Avocado                               50g
  • Ceapă roșie                          ~15g
  • Capere                                  ~10g 
  • Sos soia
  • Sare și piper
  • Ulei de măsline

Ingrediente spumă wasabi

  • Wasabi pudră                       10g
  • Apă                                         ~75ml
  • Oțet de orez                          4ml
  • Albuș                                       1
  • Sare
Ingrediente tarta de ton

Cum am pregătit tartar de ton

  Deși tartar-ul poate părea ceva complicat de făcut, la început, el este un preparat simplu de făcut. Primul pas a fost să toc toate ingredientele în cuburi mărunte, pentru ca următorii pași să meargă mai ușor.

PregatireTarTar1

  Într-un bol am combinat carnea de ton cu ceapa roșie, caperele, puțin ulei de măsline și sos de soia, apoi puțin piper și am amestecat bine. 

  Am așezat tonul pe farfurie într-un inel pentru decorare, deasupra am pus cuburile de avocado, iar ultimele au fost cuburile de mango.

PregatireTarTar2

Cum am făcut spuma de wasabi?

  Nimic mai ușor, am adăugat toate ingredientele în blender și le-am bătut până când compoziția s-a transformat într-o spumă fină. Ca alternativă la blender, puteți folosi un mixer de mână, în acest caz, bateți prima dată albușul și adăugați treptat o pastă făcută din celelalte ingrediente.

PregatireSpuma

Sper să vă placă această rețetă ușoară și răcoritoare. Este perfectă pentru o cină rapidă și sănătoasă sau pentru un aperitiv elegant la o petrecere. (Dacă aveți nevoie de noi idei pentru a impresiona invitații, tocmai ați găsit!). Sau, de ce nu, să îl savurați singuri. Nu uitați să îmi spuneți și cum v-a ieșit! 

servire tartar de ton

Ținem aproape, 

David

Alte idei de tartar, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close