Semifreddo cu zmeură, pastă de fistic și lapte condensat

1K

semifreddo cu zmeură

Ce e mai bună decât o înghețată vara ? Vă spun eu…semifreddo cu zmeură, pastă de fistic și lapte condensat. Practic cele mai bune arome, împreună. Ce este semifreddo ? un desert semi..înghețat :)  Este un desert asemenator înghețatei, însă are altă consistență și nu este atât de cremos, însă vă asigur că este foarte delicios

Hai să vă spun rapid și ingredientele pentru Semifreddo, să nu se dezghețe prea tare :)

  • 500 ml smântână lichidă
  • 200 grame lapte condensat îndulcit
  • 2 linguri pastă de fistic (daca nu aveți, nu este nici o problemă, puteți omite)
  • 100 grame fistic mărunțit
  • 100 grame zmeură congelată
  • 100 grame ciocolata alba
  • fructe pentru decor

Acum, să vă spun și cum am pregătit acest Semifreddo :

Am bătut pentru început smântână lichidă, până am obținut frișcă, peste care am pus cele 2 linguri de pastă de fistic și am omogenizat.

Separat am mărunțit 100 grame de fistic,am pus zmeura congelată într-un vas pe foc cu puțină apă, până s-a dezghețat și s-a format un sos și am topit în cuptorul cu microunde 100 grame ciocolată albă.

Peste frișcă și pasta de fistic, am adăugat și cele 200 grame de lapte condensat, am amestecat bine, după care am început asamblarea desertului.

Într-o tavă de chec am pus hârtie de copt ( în așa fel încât să-mi fie ușor să scot desertul la final) și am pus jumătate din compoziția de frișcă cu lapte condensat și pastă de fistic. Deasupra acesteia am venit cu fistic tocat mărunt.

pas 1

Am continuat cu jumătate din ciocolata albă topită și jumătate din sosul de zmeură.

pas 2

Iar apoi am continuat cu cealaltă jumătate din compoziție, am pus fistic, ciocolată albă și sosul de zmeură, iar cu ajutorul unei scobitori am desenat câteva modele :) .

semifreddo înainte de congelare

Am băgat semifreddo-ul la congelator minim 6h ( excelent ar fi peste noapte), iar în următoarea zi l-am scos din congelator, l-am lăsat 5 minute la temperatura camerei, iar apoi l-am feliat, l-am decorat cu fructe proaspete și frunzulițe de mentă și l-am servit alături de o cafea bună.

servire semifreddo

A fost atât de bun, de răcoritor, cu atâtea arome delicioase. Vă rămâne cu siguranță în topul preferințelor în aceasta vară . Voi ce mai pregătiți bun în aceste zile caniculare ?

Ne vedem și pe Instagram pentru alte rețete delicioase!

Zile cu soare,

Ramona

Alte rețete cu înghețată găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close