Coșulețe cu înghețată- un desert răcoritor

429

coșulețe cu înghețată

Oare ce poate fi mai delicios, mai răcoritor şi mai bun vara decât o minunată îngheţată?

Şi dacă o prezentăm într-o formă potrivită ce poate ţine loc de vafă, invitaţii vor fi foarte surprinşi, dar şi foarte încântaţi.

Dacă aveţi forme de îngheţată pentru copii ei vor fi cei mai încântaţi să savureze desertul lor preferat. De obicei refuză fructele, dar adoră îngheţata. Dacă nu aveţi forme speciale atunci, cu beţe de lemn şi pahare de unică folosinţă realizaţi o minunată îngheţată pe băţ.

Putem realiza îngheţată din fructe sau din legume. Poate îngheţata de legume nu este chiar ceea ce am încerca, dar eu zic că merită. Alături de ingredientele potrivite poate fi o minunată garnitură.

Îngheţata de fructe este un desert răcoritor ce poate fi realizat din fructele preferate. Este foarte uşor de realizat, iar dacă aveţi o maşină de îngheţată lucrurile se simplifică.

Eu astăzi vă prezint o reţetă foarte simplă şi din ingrediente puţine:

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr iaurt de cel puţin 5% grăsime, cu cât mai gras cu atât mai bine, îngheţata nu va cristaliza
  • 2-3 banane
  • 250 gr de caise
  • 4-8 linguri de miere
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • zeamă de lămâie
  • prune uscate, fulgi de migdale.

 

ingredient pentru coșulețe cu înghețată 

Cum am început?

Întâi am pregătit coşuleţele de foietaj. Cum?

pregătire coșulețe

Cu ajutorul unei forme rotunde am tăiat câteva cercuri de foietaj şi le-am pus în tava de brioşe. Am înţepat foietajul la bază pentru a nu îi da voie să crească prea mult.

coacere coșulețe

Le-am pus la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, în funcţie de cuptor şi le-am ţinut până s-au rumenit frumos. Pentru că nu au fost umplute coşuleţele cu nici o umplutură, deşi le-am înţepat la bază, a mai fost nevoie ca după un timp să le mai înţep pentru a le da formă de coşuleţ.

Acum ne ocupăm de îngheţată.

Cum am pregătit îngheţata?

Fiind şi sezonul caiselor mi-am zis că ar fi potrivită îngheţata de caise alături de cea de banane, având cam aceeaşi textură.

Pentru îngheţata de banane într-un bol am amestecat bananele pasate, 125 gr de mascarpone, 125 gr iaurt, 1 plic de zahăr vanilat, 2-4 linguri de miere, în funcţie de cât de dulce doriţi îngheţata. Amestecăm totul la blender.

pregătire înghețată 1

Îngheţata de caise o pregătim după acelaşi procedeu, doar că tăiem caisele în bucăţi mai mici, adăugăm mascarpone, iaurt, zahăr vanilat şi miere. Nu vă faceţi griji dacă rămân bucăţele de caisă, îngheţata va fi mai aspectuoasă.

pregătire înghețată 2

Aşezăm cele două amestecuri obţinute într-o tavă sau o formă de îngheţată cu capac sau dacă nu aveţi, într-o formă, amestecăm după 30 min, apoi după 1 oră şi apoi, punem deasupra hârtie de copt pentru a evita cristalizarea. Lăsăm la congelator timp de câteva ore.

înghețată la congelator

Din iaurt, mascarpone, miere şi zahăr vanilat putem face o bază pentru orice îngheţată doriţi să preparaţi. Împreună cu orice fruct sau chiar cacao,fulgi de ciocolată sau mentă, nuci şi arahide, prune uscate rezultă un desert uşor de preparat,gustos şi nutritiv, şi nici nu te vei simţi vinovat că ai savurat un aşa deliciu.

Cum am servit aceste coșulețe cu înghețată?

Într-o tigaie am unduit câteva prune uscate, tăiate bucăţele şi migdale şi am ornat coşuleţele cu acest topping de prune uscate. Combinaţia dulce (îngheţata) – sărat (foietajul) a fost minunată.

servire coșulețe cu înghețată

Pentru îngheţata de legume folosim aceeaşi bază (iaurt, mascarpone, miere), adăugăm legumele pe care le-am fiert şi le-am lăsat să se răcească şi ceva verdeţuri şi condimente, cele care vă inspiră. Poate fi o minunată garnitură.

Pentru mai multe idei vă aştept pe facebook şi pe instagram.

 

Până la următoarea reţetă vă doresc poftă bună şi vă mulţumesc pentru că mă urmăriţi şi pentru susţinere!

Monica

Alte rețete de înghețată, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close