Ciocolată. De departe desertul meu preferat din toate timpurile. Ador prăjiturile cu ciocolată, sau orice conține acest ingredient. În special ciocolată neagră. Este bună în orice combinație cu fructe, nuci, biscuiți etc. Așa că astăzi abia aștept să vă prezint una din prăjiturile mele preferate, french silk pie sau plăcintă cu ciocolată. După cum îi spune și numele, textura acestei creme este una ca de mătase, foarte fină și aerată. Cu siguranță va fi pe placul tuturor iubitorilor de ciocolată, și nu veți da greș la nicio ocazie. Desigur, cum v-am obișnuit, este de asemenea și o rețetă foarte simplă, cu puține ingrediente și ușor de făcut, dar cu un mare impact.
Ingrediente french silk pie
- Un aluat fraged (rețeta se găsește pe site https://adihadean.ro/07/15/mini-tarte-cu-fructe-delicii-de-vara/)
- 4 ouă
- 150 grame de zahăr
- 110 grame de unt la temperatura camerei
- 220 grame ciocolată neagră
- 240 ml frișcă neîndulcită foarte rece
- Frișcă și ciocolată pentru decor
Modul de preparare french silk pie
Primul pas a fost să pregătesc crusta pentru plăcintă. Aluatul l-am pus într-o tavă pentru tartă și l-am copt la 180 de grade C pentru 25 de minute (sau până s-a rumenit). Pentru acest french silk pie, se poate folosi și o crustă din biscuiți oreo cu unt topit, sau din biscuiți normali, ca pentru cheesecake. Eu am ales pentru siguranță acest aluat.
În mod normal se folosește o tavă mai mică dar mai înaltă, însă eu nu am găsit, așa că am folosit ce am avut.
Acum urmează partea interesantă. Într-un vas rezistent la căldură, am pus ouăle și zahărul, iar pe foc am pus o cratiță cu apă la fiert. Când a început să fiarbă apa, am pus castronul deasupra, am dat focul mic, și cu ajutorul unui mixer am amestecat timp de 10 minute, ouăle cu zahărul.
După ce s-a terminat timpul, le dăm deoparte. Între timp am topit și ciocolata într-un alt castron, tot pe baie de abur.
Apoi am pregătit ingredientele pentru cremă. Ouăle, untul moale și ciocolata topită.
Peste compoziția de ouă am adăugat jumătate din cantitatea de ciocolată și jumătate din unt, și am amestecat cu mixerul pentru 2 minute. Apoi am adăugat și restul de unt și ciocolată, și am mai mixat pentru încă 6 minute după ceas. Credeți-mă, face diferență.
Într-un alt castron am bătut frișca. Apoi cu grijă am amestecat-o în ciocolată. Am turnat-o în aluatul copt, și am pus la frigider până a doua zi. Eu nu sunt atât de talentată la decor and stuff, așa ca plăcinta mea arată un pic dezastruos, am și rupt-o în părți, însă gustul este cel mai important.
Cum se servește french silk pie
Am bătut 200 ml frișcă (și acesta neîndulcită, pentru a echilibra gustul dulce) și am pus-o desupra, cum am știut eu mai bine. Peste am decorat cu niște ciocolată neagră răzuită. Un deliciu.
În poze nu pot să vă arat exact textura de catifea sau mătase, dar este ceva de vis.
Sper să vă placă prăjitura mea cu ciocolată.
Alte rețete de tarte găsiți și aici.