Iată cam am ajuns și la finalul verii, toamna ne prinde din urmă, iar acum ce putem face? Să ne bucurăm de tot ce ne dăruiește aceasta, de roadele bogate, de culorile pământii și nu în ultimul rând, să ne lăsăm inspirați de tot ce înseamnă acest anotimp. Ceea ce vă prezint eu astăzi aici este rezultatul a ceea ce v-am povestit mai sus. M-am lăsat inspirat de roadele pământului, iar rezultatul este unul care pe mine m-a sătisfăcut. Atât din punct de vedere al gustului, cât și al ingredientelor. Dragii mei, rețeta de astăzi este compusă din orez, hribi, gălbiori, oleacă de supă, mult pătrunjel proaspăt, dar și alte câteva ingrediente pe care o sa vi le dezvălui pe parcurs. Risotto cu ciuperci de pădure, pentru voi.
Ingrediente pentru risotto cu ciuperci de pădure
- Hribi
- Gălbiori
- Orez pentru risotto
- Supă din ciuperci de pădure uscate
- Pătrunjel proaspăt
- Usturoi
- Ceapă verde
- Ulei
- Unt
- Parmezan
- 2 gălbenușuri
- Vin alb
Metodă de preparare Risotto cu ciuperci de pădure
Supa pentru risotto
Supa e destul de simplu de făcut, în senul că într-o oală am pus niște apă, o mână de ciuperci de pădure uscate, o ceapa și niște usturoi, apoi puțină sare. Las sa dea 2-3 clocote cât să-și ia aromele și cam asta e treaba cu supa.
Cum pregătesc orezul pentru risotto cu ciuperci
Am început cu ceapa verde și doi căței de usturoi, pe care i-am tocat mărunt și i-am pus într-o tigaie în care am pus înainte puțin ulei. La foc mediu, până au început să sticlească. Am tăiat câțiva hribi și gălbiori, în bucăți mici și i-am adăugat peste ceapa verde și usturoi.
Apoi niște sare și piper. Am adăugat orezul, am amestecat, iar când acesta a început să sticlească, a început să pun din supa pe pare am pregătit-o mai devreme. Am continuat să fac treaba asta și să tot pun supă, până orezul a fost gătit. Tot acum am tăiat mărunt și ciupercile din supă care s-au hidratat și le-am pus și pe acestea în tigaie.
La final am tocat o mână bună de pătrunjel proaspăt pe care l-am pus peste risotto. Am mai adăugat, un pic de vin alb, o cantitate destul de mare de unt, pentru cremozitate, dar și niște parmezan ras.
Nu în ultimul rând, am adăugat două gălbenușuri proaspete și am amestecat bine de tot. Și gata rețeta de risotto cu ciuperci de pădure.
Să fiți sănătoși.
Mai jos aveți și rețeta video.
Rețeta este din emisiune La Cină difuzată în data de 17.09.2022. Pe mine și pe Ionela Năstase ne puteți urmări în fiecare sâmbătă de la ora 21:00, pe Digi24.