Astăzi am dus la final atentatul asupra papilelor gustative cu o rețetă îndrăzneață atât prin gust, cât și prin tehnică. Spaghetti all’assassina este felul acela de mâncare pe care parcă îl știi de undeva, dar intr-o formă cu totul nouă, unică. Ingredientele sunt cu adevărat comune pentru gastronomia italiană, însă rezultatul este rareori văzut în afara Pugliei. Vă îndemn, deci, să încercați această rețetă inedită, având certitudinea că nu va fi pentru ultima dată.
Ingrediente Spaghetti all’assassina
- Spaghete proaspete 150g
- Sos de roșii 100g
- Usturoi 3 căței
- Ceapă galbenă 50g
- Frunze de busuioc
- Fulgi de ardei iute
- Ardei iute proaspăt
- Ulei de măsline
Mod de preparare
Felul în care spaghetele all’assassina sunt gătite este foarte important pentru că doar acesta le diferențiază de spaghetele al pomodoro.
Am aruncat în tigaia încinsă ceapa tocată mărunt, usturoiul, ardeiul iute felii și fulgii de ardei iute, împreună cu ulei de măsline la care nu m-am zgârcit.
Când s-au rumenit, am pus sosul de roșii și un polonic din apa de la paste. După un minut am adăugat și pastele pe care le-am fiert doar un minut din totalul necesar de 3, rămânând a se găti împreună cu sosul.
Aici lucrurile devin interesante. Am amestecat pastele până când sosul a scăzut, dar nu am oprit focul. Pentru a obține spaghetti all’assassina, le-am lăsat nemișcate pe foc până când au început să se ardă ușor, apoi le-am amestecat puțin și am repetat procesul.
Aproape de final am mai stropit cu puțin ulei de măsline.
Prin spaghetti all’assassina, reușim încă o dată să demonstrăm că o tehnică bună acompaniată de ingrediente de calitate, va încununa întotdeauna farfuria cu buchete de arome și texturi.
Ținem aproape,
Alte rețete cu paste mai găsiți și aici.