Mai mereu, atunci când auzim “gourmet”, gândul ne sare la restaurante luxuriante, la stele și cauciucuri de mașină. Pun intended. Însă nu trebuie să fie mereu așa. Gourmet poate fi în bucătăria de acasă, în pachețelul luat la birou zi de zi, în cină luată la miez de noapte pe canapea. Cheesecake-ul Basque cu cremă de cappuccino de azi servește ca exemplu. Un desert ușor, rapid, care se remarcă prin simplitate, așa cum v-am obișnuit.
Ingrediente cheesecake
- Cremă de brânză nesărată 750g
- Frișcă lichidă 310ml
- Zahăr 200g
- Făină albă 40g
- Ouă 5
- Esență naturală de vanilie 20ml
Ingrediente cremă de cappuccino
- Espresso 80ml
- Frișcă lichidă 100ml
- Zahăr 30g
- Amidon 10g
Cum am făcut basque cheesecake?
Foarte simplu. Ingredientul principal pentru această rețetă este un tel bun. Cu el am început prin a bate crema de brânză până s-a subțiat puțin și nu a mai avut cocoloașe.
Într-un alt castron am amestecat făina și doar puțin din frișca lichidă până s-au omogenizat, ca apoi să adaug restul de frișcă, zahărul și esența de vanilie. În al treilea castron am bătut ouăle, apoi le-am turnat, împreună cu frișca, peste crema de brânză și am amestecat bine până s-au omogenizat.
Am acoperit fundul unei tăvi rotunde cu hârtie de copt, iar marginile le-am tapetat cu ulei și făină, iar după am turnat toată compoziția înăuntru.
Prăjitura a stat 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 220 de grade (200 de grade la cuptor cu ventilație), până când a căpătat o crustă puțin arsă. Nu vă speriați, acolo stă tot farmecul.
Pentru a putea tăia prăjitura, ea trebuie să se răcească complet.
Mod de preparare crema de cappuccino
Am pus espresso într-o cratiță la foc mic, am adăugat zahărul și amidonul dizolvat în câțiva stropi de apă, am amestecat bine, iar apoi am adăugat și frișca lichidă. Când am obținut consistența dorită, am luat de pe foc.
Deși poate părea o rețetă mai pretențioasă la început, vă dau în scris că o poate face oricine, iar dacă e pregătită în avans, cheesecake-ul basque cu cremă de cappuccino poate fi ‘gourmet la pachet’.
Ținem aproape,
Alte rețete de cheesecake mai găsiți și aici.
I-am trimis reteta prietenei mele sa imi faca de ziua mea si a iesit PERFECT.
Multumesc :)
Mă bucur că ați încercat rețeta și mai ales că a ieșit bine! :D