Basque Cheesecake ars, cu cremă de cappuccino

1.1K
Basque Cheesecake ars

Mai mereu, atunci când auzim “gourmet”, gândul ne sare la restaurante luxuriante, la stele și cauciucuri de mașină. Pun intended. Însă nu trebuie să fie mereu așa. Gourmet poate fi în bucătăria de acasă, în pachețelul luat la birou zi de zi, în cină luată la miez de noapte pe canapea. Cheesecake-ul Basque cu cremă de cappuccino de azi servește ca exemplu. Un desert ușor, rapid, care se remarcă prin simplitate, așa cum v-am obișnuit.

Ingrediente cheesecake

  • Cremă de brânză nesărată              750g
  • Frișcă lichidă                                      310ml
  • Zahăr                                                   200g
  • Făină albă                                           40g
  • Ouă                                                      5
  • Esență naturală de vanilie               20ml 

Ingrediente cremă de cappuccino

  • Espresso                                              80ml
  • Frișcă lichidă                                       100ml
  • Zahăr                                                    30g
  • Amidon                                                10g
Ingrediente Basque Cheesecake ars

Cum am făcut basque cheesecake?

  Foarte simplu. Ingredientul principal pentru această rețetă este un tel bun. Cu el am început prin a bate crema de brânză până s-a subțiat puțin și nu a mai avut cocoloașe. 

PreparareCheesecake1

  Într-un alt castron am amestecat făina și doar puțin din frișca lichidă până s-au omogenizat, ca apoi să adaug restul de frișcă, zahărul și esența de vanilie. În al treilea castron am bătut ouăle, apoi le-am turnat, împreună cu frișca, peste crema de brânză și am amestecat bine până s-au omogenizat.

  Am acoperit fundul unei tăvi rotunde cu hârtie de copt, iar marginile le-am tapetat cu ulei și făină, iar după am turnat toată compoziția înăuntru.

PreparareCheesecake2

  Prăjitura a stat 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 220 de grade (200 de grade la cuptor cu ventilație), până când a căpătat o crustă puțin arsă. Nu vă speriați, acolo stă tot farmecul.

  Pentru a putea tăia prăjitura, ea trebuie să se răcească complet.

PreparareCheesecake3

Mod de preparare crema de cappuccino

  Am pus espresso într-o cratiță la foc mic, am adăugat zahărul și amidonul dizolvat în câțiva stropi de apă, am amestecat bine, iar apoi am adăugat și frișca lichidă. Când am obținut consistența dorită, am luat de pe foc.

PreparareCrema

  Deși poate părea o rețetă mai pretențioasă la început, vă dau în scris că o poate face oricine, iar dacă e pregătită în avans, cheesecake-ul basque cu cremă de cappuccino poate fi ‘gourmet la pachet’.

servire cheesecake basque ars

Ținem aproape,

David

Alte rețete de cheesecake mai găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. I-am trimis reteta prietenei mele sa imi faca de ziua mea si a iesit PERFECT.
    Multumesc :)

    1. Mă bucur că ați încercat rețeta și mai ales că a ieșit bine! :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close