Fasole coaptă – rețetă de post inedită și plină de gust

722

Îmi place fasolea în toate modurile posibile fie ea zamă, iahnie, frecată, salată, însă azi am încercat o combinație nouă și bine am făcut. Ați încercat fasole coaptă? Îmbrăcată elegant într-un dressing de muștar și miere? Probabil că o parte dintre voi va strâmba din nas, iar cealaltă parte va îmbrățișa ideea. Din orice tabără ați face parte, vă îndemn să încercați această rețetă. Nu presupune multă muncă, spre deloc, se face repede și e o alternativă perfectă la orice masă, fie ca o mâncați ca atare sau doar cu ceapă caramelizată, pe pâine. De asemenea, dacă nu țineți post sau după ce trece perioada aceasta, puteți să o serviți alături de ceva carne.

Ingrediente pentru mâncarea de fasole coaptă:

  • 400 gr fasole albă boabe (din conserva)
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură muștar
  • Ulei de măsline
  • Usturoi
  • Sare și piper
  • Cimbru proaspăt
Fasole coaptă -ingrediente
Fasole coaptă

Metodă pe pregătire pentru fasole:

Am preîncălzit cuptorul la 190 de grade.

Apoi, într-un recipient am amestecat mierea, muștarul, uleiul de măsline, puțină sare și piper, astfel am pregătit dressing-ul.

Pregătire fasole coaptă

Am pregătit un vas, în care am pus boabele de fasole pe care le-am amestecat cu dressing-ul, sare și piper, usturoiul tăiat în două și crenguțele de cimbru.

Poză finală

Am băgat fasolea la cuptor timp de aproximativ 30 de minute, până s-a rumenit ușor, iar usturoiul s-a copt.

Se poate consuma în multe feluri, deci e alegerea voastră cu ce doriți să o combinați. Are un gust dulceag și este foarte sățioasă. Alături de ceapa caramelizată este perfectă. Pentru zilele răcoroase ar putea fi un deliciu simplu și ușor de preparat. În weekend sau în timpul săptămânii, oricând o veți găti, vă asigur că vă va merge direct la suflet.

Sunt tare curioasă dacă v-am convins.

Poftă bună!

Larisa

Dacă vreți să mai încercați și alte rețete de post, vă invit să le descoperiți aici!

Join the Conversation

  1. Cat ulei de masline ai pus ?

    1. 2 linguri in dressingul cu mustar si alte 2 linguri cu care am stropit fasolea inainte de a o baga in cuptor.

  2. Interesanta rețetă.
    Am o neclaritate, Fasolea este fiarta înainte de a o baga in cuptor?

    Mersi

    1. Am folosit fasole direct din conserva, deja fiarta. Daca folositi fasole cruda, da, trebuie fiarta inainte de coacere. Pentru a reduce timpul pentru reteta, recomand fasolea direct din conserva, cu bob mare. Zi frumoasa!

  3. Elisabeta S says:

    Fasolea este din conserva,asa cum a scris in articol.

  4. Mierea o putem înlocui cu ceva? Sunt alergica.

  5. Super buna reteta ;)

  6. Foarte-foarte buna reteta !
    Cu siguranta una din cele mai bune mancaruri de fasole!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
AdiHadean.ro © Copyright 2023. Toate drepturile sunt rezervate.
Close