Sandwich cu bacon sau ceapă – o idee rapidă și gustoasă

1K

Cum iarna suntem în goană după preparatele calde, nu puteam să ratez șansa de a vă prezenta 2 idei de sandwich-uri calde, super gustoase și ușor de preparat. Eu sunt mare fană sandwich cald și de cele mai multe ori îl fac rapid, în aparatul de sandwich, dar cel mai bun sandwich este cel gătit și crocănțit direct în tigaie, cu niște unt. Pentru azi vreau să vă arăt cum am preparat un sandwich cu bacon, mere și brânză Gouda, și un alt sandwich surprinzător de bun, cel cu ceapă caramelizată, cimbru proaspăt și brânză Gouda. Spor la gătit!

Ingrediente sandwich cu bacon (1 porție):

  • 3 felii crude de bacon
  • 1 măr
  • 2 lingurițe rase de muștar boabe
  • 2 felii mari de brânză Gouda
  • 2 felii de pâine cu maia
  • Niște unt pentru a unge pâinea la exterior
ingrediente sandwich cu bacon

Ingrediente sandwich cu ceapă (1 porție):

  • 2 lingurițe de unt
  • 100 ml de apă sau stock de vită
  • 1 crenguță de cimbru proaspăt
  • 2 cepe mici
  • Un praf de sare și piper
  • 1 praf de zahăr brun
  • 2 felii mari de brânză Gouda
  • 2 felii de pâine cu maia
ingrediente sandwich cu ceapa

Metoda de preparare:

Pentru început am prăjit feliile de bacon, până au devenit crocante și l-am mărunțit, ca să fie mai ușor de mâncat. 

Pentru a asambla sandwich-ul am luat feliile de pâine și  le-am dat cu muștarul boabe pe părțile interioare, după care am întins feliile de brânză. Am încercat să tai brânza în forma feliei de pâine, am așezat baconul mărunțit și câteva felii de mere. 

premature sandwich cu bacon

Odată așezate toate ingredientele, am uns exteriorul sandwich-ului cu niște unt și l-am pus la prăjit pe ambele părți, într-o tigaie curată cu capac deasupra, ca brânza să se topească perfect, iar sandwich-ul este gata. 

sandwich cu bacon

Metoda de preparare sandwich cu ceapă: 

Pentru acest sandwich a fost nevoie sa tai ceapa julien. Am prăjit ceapa în tigaia în care am prăjit și baconul, nu puteam să irosesc aroma de la bacon. După ce a devenit aurie și tigaia este încinsă bine, am pus cam jumătate din apă. 

Aceasta va reacționa și va scoate toate aromele în evidență, am mai prăjit ceapa în continuare cu niște sare, piper, frunze de cimbru și un praf de zahăr brun, am adăugat și niște unt, am prăjit totul bine, după care am pus restul de apă, din nou aceasta va reacționa și ceapa o să devină maro, caramelizată și super gustoasă, o mai las puțin pe foc, maxim un minut și gata. 

sotare ceapă
pregătire sandwich cu ceapă

Pentru asamblarea sandwich-ului, am pus cele două felii de brânză si ceapa caramelizată în mijloc, am uns exteriorul cu niște unt și am pus sandwich-ul la prăjit pe ambele părți, până a devenit crocant și tot așa. L-am prăjit cu un capac deasupra, ca brânza să se topească foarte bine. 

sandwich cu ceapă
sandwich cald

Sper să vă placă cele două propuneri, eu le ador pe ambele, sunt foarte gustoase și inedite. Cu siguranță merită o încercare sau mai multe. 

Spot în toate, 

Ioana 

Alte idei de sandwich-uri găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close