Brioşe de primăvară cu spanac şi leurdă

774

brioșe de primăvară

Începem luna cu o nouă provocare a lui chef Adrian Hădean şi anume „ceva uşor, de primăvară”.

Ce m-a inspirat au fost brioşele. Forma lor simpatică atrage pe oricine, ca să nu mai spun de mirosul din bucătărie. Foarte uşor de făcut, sunt numai bune de luat la pachet la serviciu, dimineaţa la micul dejun, dar şi la mese festive.

Se pot face în foarte multe variante, dar pentru că vorbim de primăvară am ales să pregătesc brioşe cu brânză, spanac şi leurdă.

Şi pentru că la prima porţie de brioşe am uitat să pun şi ceapa verde, de fapt nu am vrut să pun, am zis că ar fi bine dacă aş încerca şi varianta cu ceapă verde, aşa că am mai făcut o tavă de brioşe.

Pentru această reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3-4 ouă
  • 150 ml chefir sau iaurt
  • 80 gr unt
  • 200 gr brânză proaspătă
  • 100 gr spanac
  • 100 gr leurdă
  • 1 fir de ceapă verde
  • 150-200 gr făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 felie jambon de curcan
  • 6 felii bacon
  • sare, piper după gust.

ingrediente pentru brioșe de primăvară

Cum am început?

Într-un bol am amestecat ouăle cu untul topit şi chefirul.

amestec oua și chefir

Separat, în alt bol am amestecat brănza, spanacul, leurda şi, în cazul celei de a doua tăvi şi ceapa verde, peste care am adăugat amestecul de ingrediente lichide pregătit mai sus.

ceapă verde în compoziție

În final adăugăm făina cernută în care am adăugat praful de copt , sare şi piper. În cazul primei tăvi am folosit un amestec de făină albă şi făină de manioc(tapioca), în cazul celei de a doua tăvi doar făină albă.

finalizare compoziție brioșe 

Cum am asamblat aceste brioşe de primăvară?

Am uns tava de brioşe cu puţin ulei şi pentru că am făcut 2 tăvi de brioşe am încercat şi varianta cu formele de unică folosinţă pe care le-am uns cu ulei, pentru aspect.

pregătire brioșe pentru copt 1

Am făcut câteva brioşe şi „pentru carnivori”. Într-o parte din amestecul de brânză am adăugat jambon de curcan tăiat felii şi câteva brioşe le-am împachetat în bacon, cum? În tava de brioşe am pus baconul peste care am turnat aluat de brioşe. Să mulţumim pe toată lumea zic.

pregătire brioșe pentru copt 2

Am umplut formele de brioşe pe ¾ din capacitate şi le-am pus în cuptorul preîncălzit la 180 de grade în funcţie de cuptor, cam 40-45 min până s-au rumenit uşor deasupra. Nu uitaţi şi de testul scobitorii. Înainte de a scoate brioşele se lasă formele să se răcească.

brioșe de primăvară coapte

Cum servim aceste brioşe de primăvară?

  • la micul dejun
  • la serviciu sau şcoală
  • la prânz sau cină lângă o minunată salată
  • la întâlnirile cu prietenii, la picnic
  • la mese festive, etc

Se pot servi şi calde şi reci, iar dacă faceţi mai multe sau vă rămân le puteţi congela, dar nu un timp îndelungat. Le decongelaţi la temperatura camerei.

servire brioșe de primăvară

Aceasta a fost varianta sărată a brioşelor, vă recomand să încercaţi şi varianta dulce, brioşe cu mere şi scorţişoară care vor impresiona pe toată lumea. În reţetă scoateţi brânza proaspătă, jambonul şi baconul, înlocuiţi spanacul, leurda şi ceapa verde cu mere rase călite cu puţin zahăr,coajă de portocală şi scorţişoară.

Până la următoarea reţetă vă doresc poftă bună şi vă mulţumesc pentru că mă urmăriţi şi pentru susţinere!

Monica

Alte idei de brioșe, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close