Cu căldură. Așa simt eu de fiecare dată când gătesc pentru cei dragi. Și de fiecare dată când mănânc ceva delicios. Felurile de mâncare care îți umplu sufletul și corpul cu căldură, ceva familiar, apropiat. Așa am simțit și când m-am gândit la rețeta pentru astăzi: chifteluțe de ricotta cu sos de roșii. Mi se pare că se potrivește perfect cu vremea rece de afară, te încălzește si pe interior dar și pe exterior. Și la cât de simplă este rețeta, se face într-un timp foarte scurt, și cu puține ingrediente, cum v-am obișnuit. Restul timpului este de petrecut în familie.
Ingrediente chifteluțe de ricotta cu sos de roșii
- 370 grame ricotta
- 100 grame baby spanac
- 1 ou
- 20 grame parmezan ras
- 40 grame pesmet
- Sare, piper
- O conservă (400 grame) roșii întregi în bulion
- 1 ceapă
- O linguriță de unt
- Busuioc proaspăt
- O linguriță de zahăr
Mod de pregătire al chifteluțelor de ricotta cu sos de roșii
Primul pas a fost să spal spanacul și sa-l pun la opărit într-o oală mare cu apă clocotită.
După 2 minute l-am scos, l-am pus la scurs într-o sită, apoi l-am stors cu mâinile până nu a mai curs nimic din el. L-am tocat mărunt.
Într-un castron, am pus ricotta, peste am ras parmezanul și am adăugat spanacul tocat.
Am adăugat și sare și piper după gust (aveți grijă la sare, deoarece și parmezanul este sărat) , și am amestecat bine.
Apoi am pus și oul și l-am amestecat până s-a încorporat.
La final am adăugat și pesmetul și compoziția de chifteluțe este gata. Pe masă am pus o hârtie de copt, și am modelat din aluat niște chifteluțe medii, 20 la număr.
Pe urmă m-am apucat de sosul de roșii. Într-o tigaie am pus o linguriță de unt și o linguriță de ulei de măsline, și o ceapă tocată mărunt la călit.
După ce a devenit translucidă, am adăugat roșiile fărâmate cu mâna, astfel încât să rămână și bucăți mai măricele. Sare, piper, lingurița de zahăr, și am lăsat la fiert cam 15 minute. Spre final am adăugat și câteva frunze de busuioc tăiate mărunt. Sosul a ieftit foarte delicios.
După ce am terminat cu tot, am pus chifteluțele la prajit, într-o tigaie cu destul de mult ulei în ea, astfel încât să se prăjească cât mai uniform.
Le-am întors de câteva ori, până au devenit maronii. Le-am scos apoi pe un prosop de bucătărie.
Ca să nu le înghesui, le-am prăjit în două tranșe. Cam așa arătau prăjite.
Cum am servit chifteluțele de ricotta cu sos de roșii
Într-o farfurie adâncă am pus sosul de roșii, peste am venit cu chifteluțele apoi am ras niște parmezan si busuioc din belșug. O combinație minunată, iar textura pufoasă a chiftelelor se potrivește perfect cu sosul.
Poftă bună,
Alte idei de chiftele, aici.