File de șalău cu ierburi aromatice

578

File de șalău cu ierburi aromatice

  Ținând cont că suntem în post și dezlegarea la pește se apropie, astăzi m-am gândit să gătim un file de șalău cu ierburi aromatice. Parcă ar mai trebui ceva. Ce să fie mai bun decât un sos cu muștar și mărar? Pentru a completa farfuria, am ales să fac un fenicul murat, care a pus punctul pe “i”.

Ingrediente șalău cu ierburi aromatice

  • File de șalău            500g
  • Cimbru proaspăt
  • Oregano proaspăt
  • Sare

Ingrediente sos de muștar

  • Ceapă         50g
  • Cremă de gătit din orez      200ml
  • Vin alb         50ml
  • Făină           1 lingură
  • Muștar        2 linguri
  • Sare
  • Mărar

Ingrediente fenicul murat

  • Fenicul                 200g
  • Oțet de mere      100ml
  • Apă                       100ml
  • Miere                   2 linguri
  • Piper boabe

Ingrediente File de șalău cu ierburi aromatice

Mod de preparare șalău cu ierburi aromatice

  Peste fileul de șalău am presărat un strat generos de sare, apoi am acoperit bine cu cimbru și oregano pe care le-am tocat mărunt înainte. Am acoperit peștele cu folie de prospețime și l-am lasat la frigider cam jumătate de oră.

aromatizare file de salau

  Când a absorbit toate aromele, am îndepărtat o parte din verdețuri, l-am învelit în hartie de copt și l-am băgat la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la 180 de grade. Atât a fost cu peștele, nimic mai simplu.

Mod de preparare sos de muștar

  Ceapa tocată mărunt am călit-o la foc mic până a devenit translucidă, dar cu atenție să nu își schimbe culoarea. Am stins cu vin alb, iar când s-a evaporat aproape complet, am adăugat făina.

  Am amestecat bine pentru două minute, apoi am adăugat, crema de orez, muștarul și vedeta emisiunii, mărarul.

Preparare Fenicul

Mod de preparare fenicul murat

  Am făcut amestecul de oțet, apă, miere și piper și l-am pus pe foc până a dat în clocot. Între timp am tocat fâșii subțiri feniculul și l-am îndesat bine în borcan. Am turnat lichidul fierbinte deasupra, am pus capacul și gata.

  Când s-a răcit, feniculul a fost deja gata de mâncat. El poate fi păstrat până la o lună în frigider.

Preparare Fenicul murat

Servire file de șalău cu ierburi aromatice

Acestea fiind spuse, v-am pus pe tavă un mod mai aparte de a servi clasicul file de șalău. Combinația de texturi și gusturile inedite promit să impresioneze orice papilă gustativă. Să ne fie de bine! 

servire file de șalău

Ținem aproape,

David

Alte rețete cu pește găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close