Vă amintiți zilele toride ale copilăriei, când o felie de lubeniță rece era desertul suprem? Am reinterpretat acea amintire într-o notă ușor sofisticată, cu acest sashimi de ton și lubeniță. Tonul proaspăt și lubenița dulce vă poartă înapoi în timp. Sau oare pe terenuri exotice? Vă las pe voi să decideți.
Ingrediente Sashimi de ton și lubeniță
- File de ton proaspăt 200g
- Lubeniță 200g
- Maioneză 75g
- Pudră Wasabi 5g
- Usturoi 5 căței
- Icre roșii
- Cimbru
- Sos de soia
- Pastă picantă de ardei
Cum am făcut sosul de maioneză cu wasabi?
Astăzi am descoperit noul meu sos preferat. Deși este foarte ușor de făcut și gata în 5 minute, are foarte mult umami, aromele combinându-se perfect. Am zdrobit usturoiul și l-am amestecat cu maioneza, puțin sos de soia, jumătate de linguriță de pastă picantă de ardei, iar la final o linguriță cu vârf de pudră de wasabi. Am amestecat bine cu un tel, până când sosul a avut o textura omogenă.
Pregătirea fileului de ton
Fileul de ton l-am tapetat bine cu un șervețel, apoi l-am masat cu ulei de măsline, sos de soia, cimbru proaspăt și usturoi.
Pentru ca marinada să pătrundă bine în carne, am acoperit cu o folie și l-am lasat la frigider pentru o oră.
Plating
Am tăiat lubenița și fileul de ton în felii subțiri, le-am așezat intercalate pe farfurie, iar la un capăt am pus sosul de maioneză cu wasabi și am presărat câteva icre roșii.
Lăsați aroma dulce a lubeniței să vă învăluie într-o călătorie nostalgică, cu acest sashimi de ton și lubeniță – o explozie de prospețime estivală!
Ținem aproape,
Alte rețete cu ton găsiți și aici.
Sunt curios cum se completează gustul dulce al lubeniței cu cel sărat al tonului.