Tacos mexican cu bunătăți românești de la MEATic by Adi Hădean

1.2K
Tacos mexican

Mexicul este o țară vibrantă și diversă, cu o istorie bogată, peisaje spectaculoase și o cultură fascinantă. 

Bucătăria mexicană este proaspătă, colorată și aromată, la fel cum este și rețeta de astăzi: tacos mexican cu bunătăți românești de la MEATic.

Am pregătit aceşti tacos cu carne coaptă și afumată de la MEATic și vă spun cu mâna pe inima că aceste coaste de porc afumate sunt cele mai delicioase pe care le-am mâncat vreodată. 

Am ales să le încălzesc pe un grătar electric şi în nici 15 minute au fost gata.

Coaste afumate MEATic - pe grill electric

Trebuie neapărat să încercați și voi bunătățile de la MEATic, sunt nemaipomenite!

Revenind la rețetă, iată celelalte ingrediente de care am avut nevoie pentru a pregăti aceşti tacos:

  • 3 ardei graşi (tricolori)
  • 3 ardei kapia
  • o ceapă roșie 
  • 2 fire de ceapă verde 
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 roșii 
  • o lămâie verde
  • câteva fire de pătrunjel proaspăt 
  • 150 gr de făină de porumb 
  • 100 gr de făină albă de grâu
  • 120 ml de apă caldă
  • 3 linguri de zahăr
  •  50-70 ml de oțet 
  • ulei de rapiță
  • sare și piper 
Ingrediente tacos

M-am gândit că ar merge de minune să servesc carnea coaptă și afumată cu o dulceață de ardei kapia făcută după gustul meu, așa că repede am pregătit o cantitate mică, pentru consum imediat.

Într-un robot de bucătărie am pus următoarele ingrediente: trei ardei kapia, un ardei gras, o roșie, partea albă de la un fir de ceapă verde și doi căței de usturoi. 

Le-am mixat foarte bine după care am turnat compoziția rezultată într-o oală mică  și am adăugat și restul ingredientelor: două linguri de ulei, două-trei linguri cu vârf de zahăr, un praf de sare și aproximativ 50-70 ml de oțet. 

Pregătire dulceață de ardei

Am fiert totul la foc mic până când lichidul a scăzut și dulceața a început să se lege. Puteți face testul cu lingurița pentru a vedea dacă are consistența dorită. 

Pentru ca dulceața să fie picantă puteți adăuga și un ardei iute (sau mai mulți în funcție de cantitatea pe care doriți să o faceți).

Dulceața mea s-a închegat foarte bine și așa arăta după ce s-a răcit.

Dulceață de ardei - rezultatul final

Are o culoare frumoasă și este delicioasă, potrivită pentru a fi servită cu diverse tipuri de carne sau cu brânzeturi. O puteți folosi chiar și în prepararea sandvişurilor.

Acum să vă scriu și cum am pregătit lipiile pentru tocos mexican

Într-un bol am amestecat 150 gr de făină de porumb cu 100 gr de făină albă de grâu și cu jumătate de linguriță de sare.

Am adăugat două linguri de ulei de rapiță, am amestecat, apoi am turnat treptat aproximativ 120 ml de apă caldă.

Am frământat aluatul cu mâinile până când acesta a devenit omogen.

I-am dat o formă rotundă, l-am acoperit cu o folie alimentară și l-am lăsat să se odihnească la temperatura camerei pentru aproximativ 15-20 de minute.

Aluat lipii cu făină de mălai

După acest timp am tăiat aluatul în 4 părți egale, apoi cu ajutorul unui sucitor am dat lipiilor o formă rotundă. 

Pentru a avea diametrul egal am aşezat un castron peste lipie și cu un cuțit am înlăturat surplusul de aluat dimprejurul acestuia.

Am copt lipiile într-o tigaie antiaderentă, aproximativ 1 minut pe fiecare parte, după care le-am scos pe un platou și le-am pliat pentru a-și păstra forma ideală pentru tacos, apoi le-am acoperit cu un capac.

Lipii din făină de mălai

Înainte de asamblarea finală a acestui preparat delicios, am mai avut de făcut un singur lucru și anume am tăiat restul legumelor rămase care mi-au servit la umplerea lipiilor.

Mi-am dorit ca rezultatul să încânte atât papilele gustative, cât să aibă și un frumos impact vizual, așa că am optat pentru o varietate multicoloră de legume proaspete și sănătoase. 

Legume proaspete pentru tacos

Am condimentat legumele cu sare și cu piper, am adăugat și niște pătrunjel proaspăt, apoi nu mi-a rămas decât să savurez acest tacos mexican pregătit cu bunătăți românești de la MEATic. 

Cum am servit tacos mexican cu carne coaptă și afumată?

Tacos - fotografie close-up

În interiorul lipiilor am pus un strat generos de fâșii de carne coaptă și afumată, apoi legumele, dulceața de ardei kapia, iar la final am stors deasupra și puțină zeamă de lămâie verde.

Credeți-mă când vă spun că această combinație este nemaipomenită!

Dacă doriți puteți adăuga și câteva rondele de ardei iute, ardeii jalapeños ar fi ideali pentru aceşti tacos.

Sper din suflet să vă placă și rețeta de astăzi, tare mult m-aş bucura să o pregătiți și voi. 🤗

servire tacos mexican

Să ne regăsim cu bine!

Cu drag,

Lușa

Alte rețete cu produse MEATic by Adi Hădean găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close