Astăzi am pentru tine un preparat savuros, piept de rață suculent, îmbogățit cu un pastel de arome. Cele trei tipuri de piure, sfeclă roșie, cartof dulce cu turmeric și măsline verzi cu capere, merg de minune împreună. Dacă deschideți și o sticlă de vin roșu lângă, vă garantez o cină splendidă.
Ingrediente pentru Piept de rață pastel
- Piept de rață 200g
- Sfeclă roșie 100g
- Cartof dulce 100g
- Măsline verzi 100g
- Ceapă galbenă 100g
- Usturoi 2 căței
- Capere 10g
- Ulei de măsline
- Turmeric
- Sare și piper
Mod de preparare piept de rață
Înainte de a începe să pregătesc pieptul de rață, am pornit cuptorul pentru a se încălzi la 200 de grade. În continuare, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, am crestat pielea de pe pieptul de rață în romburi mici, pentru a obține maximul de aromă și textură crocantă. Într-o tigaie am presărat puțină sare, am așezat pieptul cu pielea în jos și am pus-o la foc mic până când a căpătat o culoare aurie. Mai departe, am întors pieptul de rață cu pielea în sus și l-am azvârlit imediat în cuptor. Pentru un rezultat suculent și aromat, l-am lăsat doar pentru 8 minute la copt, după care l-am scos din cuptor și l-am lăsat 2-3 minute neatins, pentru a relaxa carnea.
Cum am pregătit cele 3 tipuri de piure?
Piure de sfeclă roșie
Am călit 50g de ceapă până când a devenit transparentă, apoi am pus și sfecla fiartă, tăiată cuburi, și am acoperit cu puțină apă. După ce a fiert câteva minute, am pus totul în blender, asezonat cu sare și piper și am mixat până când a avut o textură catifelată.
Piure de măsline verzi
Acesta este cel mai simplu dintre toate, dar fie vorba între noi, a fost preferatul meu. Direct în blender am adăugat măslinele verzi, caperele, usturoiul și puțin ulei de măsline. Am lăsat la mixat până când măslinele au devenit pastă și au creat o emulsie împreună cu uleiul. Rezultatul a fost delicios.
Piure de cartof dulce cu turmeric
Ceapa galbenă am călit-o, am adăugat cuburile de cartof dulce, puțină sare și am acoperit cu apă. Când cartofii au fost aproape fierți, am presărat jumătate de linguriță de turmeric. Ultimul pas a fost, surpriză, blenduirea, rezultând un piure frumos colorat și aromat.
Dacă nu ai ajuns la mare pentru a păcăli canicula, îți propun să te răsfeți acasă, la sfârșitul unei zile toride cu acest piept de rață pastel. Vinul e-n pahare, cina e gata, ce să mai… Poftă bună!
Ținem aproape,
Alte rețete cu carne de rață găsiți și aici.