Pentru că de Anul Nou se mai și bea nu doar se mănâncă, azi am făcut un gin cu sirop de pere și crochete vegane din cartofi și legume, ceva ușor și care să te lase să dansezi până dimineață.
Am să trec la rețete pentru că sunt două și nu vreau să trag prea mult de timp
Crochete vegane din cartofi și legume
Ingrediente crochete vegane
- 1 cartof alb mare
- 1 cartof dulce
- 1 ceapă uscată mare
- 1 zucchini
- 1 morcov
- 1 mână de baby spanac
- 4 căței de usturoi
- Sare și piper
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 50 ml de lapte de soia
- Pesmet
Instrucțiuni:
Am pornit cuptorul și am setat temperatura la 200 C
Am tapetat o tavă cu hârtie de copt.
Am curățat cartofii și i-am tăiat cubulețe. i-am asezonat cu sare și piper și i-am pus în tava pregătită. Am dat tava la cuptor pentru 20 de minute.
Între timp am curățat și tăiat în cubulețe și restul legumelor. Am pus o tigaie pe foc mediu în care am pus la călit ceapa în câteva linguri de apă. Nu am să folosesc ulei deloc în rețeta asta.
Când ceapa a devenit ușor transparentă am adăugat și restul legumelor. Am amestecat bine și le-am lăsat la sotat pentru aproximativ 10 minute apoi am dat deoparte.
După ce au trecut cele 20 de minute am scos cartofii din cuptor și i-am zdrobit cu o furculiță. Am adăugat și laptele de soia și am amestecat bine. Am asezonat cu sare și piper și am amestecat din nou. Nu prea mult, vreau ca piureul să nu fie prea moale.
Am adăugat legumele sotate peste și am amestecat bine.
Am tapetat o tavă cu hârtie de copt și am trecut la format crochetele. Le-am făcut de mărimea unor chiftele pe care le-am trecut prin pesmet apoi le-am aplatizat puțin.
Le-am așezat în tavă și am dat tava la cuptor pentru 20 de minute.
Între timp am să mă ocup de gin
Gin cu sirop de pere și vanilie
Ingrediente pentru gin
- 3 pere
- 118 g de apa
- 104 grame de zahăr
- 10 ml de extract de vanilie
Ingrediente pentru un cocktail:
- 40 ml de gin
- 30 ml de sirop de pere și vanilie
- 150 ml de apă minerală
- Zahăr brun pentru ornat paharul (am o cutie cu zahăr brun în care zac liniștite niște păstăi de vanilie pe care le-am folosit cândva, mirosul și gustul sunt divine)
Intrucțiuni sirop:
Am tocat mărunt perele, apoi le-am blenduit scurt.
Am pus piureul obținut cu restul ingredientelor într-o oală și am lăsat la fiert până la primul clocot. Apoi am redus temperatura la medie și am lăsat să fiarbă 8 minute.
Apoi am dat totul printr-o sită și am dat siropul deoparte.
Între timp s-au rumenit ușor și crochetele, astfel m-am apucat de aranjat masa.
Am servit crochetele calde cu puțin sos de chili și guacamole.
Trebuie să recunosc că ginul a avut mult mai mult succes în rândul voluntarilor care și-au sacrificat a doua zi de Crăciun pentru probele mele de Anul Nou.
Cam așa o să arate starterul pentru noaptea dintre ani a unor prieteni, poate și al tău.
Gata, am fugit să mai petrec și eu ceva din Crăciunul ăsta.
Pace&love
Alte idei festive mai găsiți și aici.