Tort de ciocolată cu cireșe amare

347

tort de ciocolată cu cireșe amare

Am ales să fac acest tort de ciocolată cu cireșe amare ca ultimă rețetă din acest internship. Și a trecut un an, un an plin și intens, parcă ieri aveam primele emoții înainte să aflu dacă am fost selectat sau nu să particip la acest curs minunat. Spun curs, pentru că pentru mine asta a fost, un curs gratuit în care am învățat cu ce se mănâncă munca pe un food blog. Și nu orice blog, probabil cel mai bun blog de profil de la noi din țară. A fost frumos, mai multe nu vă zic, trebuie să participați ca să înțelegeți ce simt eu acum. Dar să mă întorc la rețetă:

Ingrediente pentru tort de ciocolată

Blat ciocolată

  • 180 g ciocolată amăruie de 70%
  • 100 ml de ulei de rapiță
  • 140 g de unt sărat
  • 200 g de zahăr alb
  • 100 g de zahăr brun
  • 3 ouă
  • 35 g cacao
  • 220 g de făină
  • 1 linguriță de sare
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 350 ml apă fierbinte

Ganache de ciocolată

  • 180 g ciocolată amăruie
  • 180 ml de smântână de gătit
  • 1 lingură de sirop de agave
  • Umplutura:
  • 250 de grame de smântână grasă 35%(double cream)
  • 1 borcan de cireșe amare în sirop din care am folosit două linguri și pentru

ingrediente pentru tort de ciocolată

Intrucțiuni tort de ciocolată

Blatul de ciocolată

Am topit unul cu ciocolata, împreună, pe baie de aburi.

Am adăugat peste uleiul, zahărul alb, zahărul brun și extractul de vanilie și am amestecat bine până la omogenizare.

Separat, am amestecat într-un bol făina, sarea, praful de copt și cacaoa. Apoi le-am cernut peste partea udă.

Am turnat peste jumătate din apa fierbinte, am amestecat ușor, apoi am adăugat și restul de apă. Am continuat să amestec ușor, nu vreau să îl amestec prea mult.

Am turnat compoziția în trei tăvi cu fundul detașabil de 18 cm, pe care am pus hârtie de copt. Marginea am dat-o cu ulei cu ajutorul unei pensule.

Am dat aluatul la cuptorul preîncălzit la 170 C pentru 30 de min, dar am verificat blatul cu o scobitoare la 25 de minute.

Am lăsat blatul la răcit înainte să îl scot din tăvi.

Ganache-ul de ciocolată

Am tocat ciocolata mărunt, apoi am încălzit smântâna în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 1 min. am pus-o peste ciocolată și am amestecat bine până ciocolata s-a topit. Am adăugat siropul de agave și am amestecat din nou până la omogenizare. Am dat deoparte să se răcească.

Între timp m-am ocupa de umplutură. Smântâna pe care o folosesc e așa de faină și de groasă, că stă lingura în ea. Tot ce am avut de făcut a fost să o scot din borcan și să o mixez puțin la viteza 1 ca să o pot folosi mai ușor.

Montare tort

Am uns bine blaturile cu smântâna bătută peste care am pus cireșe și sirop, iar peste ultimul blat am turnat ganache-ul lăsându-l să curgă frumos pe margini. Peste, am ornat cu cireșele rămase.

tort de ciocolată cu cireșe amare

Am dat tortul la frigider pentru o oră, apoi, sincer, m-am bucurat maxim de el. Îl fac de ceva vreme și încă e cel mai bun tort pe care l-am mâncat vreodată. Ușor de făcut, nu neapărat cel mai frumos, dar fără creme care să te facă să strâmbi din nas, iar combinația dintre cireșele amare, smântâna și ciocolată e un win-win. Dar nu trebuie să mă credeți, încercați și îmi puteți mulțumi după.

Cu plăcere.

servire tort

Bun, ca la orice film acum urmează creditele

Cum spuneam la început, am ajuns la capătul acestui internship, o experiență faină, caldă, din care am avut multe de învățat. Am cunoscut oameni minunați, fiecare cu poveștile lor și cu aceeași plăcere de a găti, pe care o am și eu.

Îi mulțumesc lui Adi că m-a primit în familia lui lărgită, îi mulțumesc Larisei pentru răbdarea pe care a avut-o cu mine și de care a dat dovadă nu de puține ori, le mulțumesc Mihaelei și lui David pentru că au fost colegi minunați, îi mulțumesc iubitei care m-a ajutat mai mult decât își dă ea seama și mulțumesc vouă, celor care ați ales să îmi urmăriți rețetele sau contul de Instagram și ați distribuit constant rețetele peste tot, celor cu care am mai povestit pe marginea unor rețete, celor care faceți parte din marea comunitate Adi Hădean. Fără voi blogul nu ar exista.

Să fiți sănătoși.

Andrei

Găsiți alte rețete pregătite de Andrei, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close