Pentru mine micul dejun perfect este alcătuit din ouă și legume. Știu că e important să începem ziua cu un aport de proteine, e important pentru stabilizarea glicemiei. Știu asta din propria experiență, dar și din surse avizate. M-am uitat în frigider și am găsit ingredientele perfecte pentru brunch-ul meu de acasă. Spun brunch pentru că în weekend prefer să îmi acord timp, să mă odihnesc și să prelungesc cât mai mult dimineața. Am încropit un comfort food de weekend pe care l-am savurat din plin – omletă cu zucchini.
Cantitățile din rețetă sunt potrivite pentru 2 persoane.
Ingrediente pentru omleta cu zucchini:
- 3 ouă
- legătură de pătrunjel verde
- 1 zucchini
- 50 g cașcaval ras
- Sare și piper
- Un strop de ulei de pus în tigaie
Ingrediente umplutura de brânză:
- 150 g cremă de brânză
- 30 ml smântână pentru frișcă
- legătură de mărar verde
- Un praf de sare, dacă mai e nevoie
Cum am pregătit omleta cu zucchini:
Pentru început am spălat zuchini-ul și verdețurile. Am dat pe răzătoare zuchiniul și cașcavalul, pătrunjelul l-am tocat mărunt.
Într-un bol am spart ouăle, am pus un praf de sare și unul de piper peste și le-am bătut cu un tel.
Am încorporat treptate zuchiniul dat pe răzătoare și stors, cașcavalul ras și pătrunjelul tocat mărunt.
Mai rămâne să pun omleta în tigaie.
Am pus o tigaie pe foc, am lăsat-o să ajungă la o temperatură ridicată și am turnat compoziția pentru omletă în tigaie.
Acum am început să pregătesc umplutura din cremă de brânză.
Într-un bol de mixer am pus crema de brânză, smântâna lichidă și un praf de sare, am mixat până când crema de brânză a devenit pufoasă.
Am oprit mixerul și am încorporat, cu o spatulă, mărarul tocat mărunt.
Omleta a fost gata în câteva minute, a durat puțin mai mult pentru că este o omletă foarte generoasă.
Am uns omleta cu umplutura din cremă de brânză pufoasă și am împachetat-o frumos.
Cum am servit delicioasa omletă?
Micul dejun/ brunch-ul este servit!
Lângă apetisanta omletă am adăugat și câteva croissante pe care le-am umplut cu crema de brânză care mi-a rămas.
Atât de mult îmi place crema de brânză că nu îmi permit să risipesc nimic.
Am pregătit croissantele astfel: le-am tăiat pe jumătate cu un cuțit de pâine, le-am uns cu cremă de brânză, am pus câteva feliuțe de somon afumat peste stratul de brânză pufoasă și câteva frunze de salată.
După cum se observă în poze și omleta este însoțită de o salată bogată.
Poftă bună!