Paste scoică (conchiglioni) cu peşte

170

Paste scoică (conchiglioni) cu peşte

Iată că am ajuns şi la finalul acestui internship. Tare repede a mai trecut timpul.

A fost o experienţă unică, ce nu trebuie ratată, oameni frumoşi, reţete uşoare şi gustoase, pe placul tuturor.

Pentru mine a fi unul dintre participanţii  la acest program de internship organizat de Chef Adrian Hădean şi echipa sa , în primul rând a fost o onoare, apoi o provocare, o şansă poate unică în viaţă, o oportunitate fantastică de a mă exprima, de a creea reţete unice şi de a inspira, de a fi pe placul publicului gastronom.

Am încercat să aduc în atenţia publicului pretenţios a lui chef Adrian Hădean şi reţete specifice locului, Dobrogea fiind un ţinut încărcat de istorie pe care eu îl numesc acasă/casă, plin de valoare afectivă şi nostalgică, locul naşterii , tinereţii şi maturizării mele, mama, bunica, de altfel gospodine desăvârşite.

Când vorbim despre Dobrogea vorbim de ciorba de peşte, scrumbie, hamsie, ştiucă umplută, peşte prăjit, marinat, afumat, uscat, dar şi de musaca, pastramă de oaie , ghiudem, urmare a prezenţei multietnice şi multiculturale din zonă ( greci, italieni, bulgari, lipoveni, tătari etc).

Pentru ultima reţetă prezentată pe blogul adihadean.ro, dar şi pe facebook Adrian Hadean m-am gândit să pregătesc paste scoică cu peşte.

O reţetă simplă şi delicioasă ce scoate în evidenţă tocmai prezenţa multiculturală şi multietnică din zona Dobrogei.

Pentru această reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 gr paste scoică
  • 1 file de şalău
  • 1 file de pălămidă
  • 25 ml suc de lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 100 gr brânză telemea
  • 2 cuburi de cremă de brânză
  • 2 fire de ceapă
  • 200 gr mix de brânzeturi sau mozzarella, ce aveţi la îndemână
  • coajă rasă de lime
  • 50 gr unt
  • 300 gr de roşii în bulion
  • 125 ml smântână pentru gătit
  • 50 gr bulion de ardei
  • oregano, busuioc
  • sare, piper după gust.

 

ingrediente pentru paste scoică

Cum am început?

Într-o cratiţă am pus la fiert apă cu sare şi când apa a ajuns la punctul de fierbere am adăugat pastele scoică şi le-am fiert doar jumătate din timpul indicat în instrucţiunile de preparare.

paste la fiert

Am curăţat şi spălat ceapa verde, apoi am tăiat-o mărunt.

Am dat pe răzătoare coaja de lime şi am stors lămâia.

Cum am pregătit umplutura pentru paste?

După ce am scos pieliţa peştelui, l-am tăiat bucăţi. L-am condimentat cu sare şi piper.

pregătire pește

Într-o tigaie am pus 25 gr unt , când acesta s-a topit am adăugat un căţel de usturoi pe care l-am scos după 1 minut, apoi am pus peştele pe care l-am călit şi pe el în unt şi zeamă de lămâie pentru câteva minute.

pește în tigaie

Am lăsat peştele deoparte, iar într-un castron am amestecat brânza, jumătate din cantitatea de mix de brânzeturi, cuburile de cremă de brânză, 2 linguri de smântână pentru gătit, ceapa verde, oregano, busuioc, sare, piper, după gust şi la final peştele.

preparare compoziție 1

preparare compoziție 2

Cu acest amestec am umplut pastele scoică.

Este un amestec ideal pentru a prepara şi cannelloni cu peşte şi sos de brânzeturi, un fel de fish mac and cheese, poate o reţetă următoare, de ce nu?

paste fierte

paste umplute

Dacă vă rămâne umplutură puteţi face delicioase chifteluţe. Cum?

În restul de umplutură adăugăm 1 morcov, 1 ou, 1 felie de pâine înmuiată în lapte sau apă, mărar şi pătrunjel. Formăm chifteluţe pe care le dăm prin făină şi le coacem la cuptor sau le prăjim. Le servim calde.

chiftele de pește

Cum am continuat?

Ungem o tavă pentru copt cu restul de unt, adăugăm roşiile în bulion şi pastele umplute anterior cu amestecul pe bază de peşte, iar deasupra lor punem amestecul de smântână pentru gătit şi bulion de ardei sau puteţi face un sos bechamel. Presărăm restul de mix de brânzeturi.

pregătire sos

pregătire paste pt cuptor

pregătire paste pt cuptor 2

pregătire paste pt cuptor 3

Acoperim cu hârtie de copt sau folie de aluminiu şi punem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute, în funcţie de cuptor. După ce au trecut cele 15 minute, scoateţi hârtia de copt sau folia şi mai ţineţi la cuptor pentru 5 minute.

Cum am servit pastele scoică?

Presărate cu mix de brânzeturi sau mozzarella şi ceapă verde şi busuioc.

servire paste scoici

Sper că v-am inspirat şi de această dată!

Acest internship a fost o experienţă frumoasă şi provocatoare, dar şi cu multe emoţii. La fiecare sfârşit de lună aşteptam cu nerăbdare temele săptămânale. Mă întrebam mereu dacă reţeta va fi pe placul cititorilor şi aşteptam întotdeauna cu nerăbdare feedbackul lor.

Cea mai mare dorinţă a mea este ca reţetele mele să devină inspiraţie pentru oricare dintre voi ca o împlinire a muncii şi pasiunii mele pentru gastronomie şi scris.

Vă mulţumesc vouă, cititorilor pentru susţinere şi pentru feedback, şi nu în ultimul rând, întregii echipe pentru oportunitatea fantastică oferită, şi vă aştept şi pe paginile personale, pe facebook şi pe instagram.

 

Vă doresc poftă bună şi vă mulţumesc pentru toată aprecierea şi susţinerea de-a lungul întregului internship!

Monica

Alte idei de rețete cu paste găsiți și aici.

Join the Conversation

  1. Felicitari Monica! Multe realizari frumoase in continuare!

    1. Monica Gabriela Paraschiv says:

      Mulțumesc!

  2. Felicitari Monica pentru tot ceea ce ai intreprins! Multe realizari frumoase in continuare!

    1. Monica Gabriela Paraschiv says:

      Mulțumesc pentru susținere și apreciere!Toate cele bune vă doresc și eu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close