Curry vegan și de post

541

curry vegan

Dragii mei, azi vă aduc o rețetă simplă, gustoasă și de post: un curry aromat, cu ingrediente ușor de găsit și un rezultat pe măsură. Să trecem direct la treabă!

Ingrediente pentru curry vegan 

  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură pastă de curry (din Thailanda, dacă aveți)
  • 1 ceapă roșie
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 200 g ciuperci
  • 1 ardei chili (opțional, dacă vă place picant)
  • 400 ml lapte de cocos
  • 200 ml apă
  • Frunze de coriandru (opțional)
  • Sare, după gust

pastă de curry

lapte de cocos

ingrediente curry vegan

Mod de preparare curry vegan 

Într-o tigaie adâncă sau cratiță, încingeți uleiul de susan și cel de măsline.

Adăugați pasta de curry și lăsați-o să-și dezvolte aromele timp de 1-2 minute.

Puneți ceapa roșie și usturoiul, tăiate mai mare, și sotați-le până devin translucide.

Adăugați morcovul tăiat rondele și cartofii cuburi. Lăsați-le să se gătească la foc mic, amestecând din când în când.

legume la călit

Când legumele încep să se înmoaie, turnați laptele de cocos și completați cu apă, dacă e nevoie.

La final, adăugați dovlecelul, ceapa verde și ciupercile. Lăsați să mai fiarbă 5-7 minute, cât să se pătrundă, dar să rămână crocante.

pregătire curry vegan

Dacă vă place coriandrul, presărați-l deasupra.

Se servește fierbinte, alături de o porție de orez basmati. S-aveți poftă!

servire curry vegan

Adrian Hădean

Rețeta video este și ea aici.

Alte rețete care implică și curry găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Close
Your custom text © Copyright 2025. All rights reserved.
Close