Gnocchi cu cartof dulce – preparatul ideal pentru un vin alb

805
gnocchi cu cartof dulce

Dragilor, parcă am găsit Sfântul Graal, rețeta aceasta de gnocchi cu cartof dulce m-a topit. Sunt atât de pufoși și e o plăcere să-i deguști, bineînțeles alături de un  vin alb- Chardonnay- un vin elegant și floral, asociat cu acest preparat pot spune că a fost un real succes printre membrii familie. Mereu sunt foarte încântată să pregătesc rețete de la 0, să fac eu diferite compoziții, aluaturi, etc. Gnocchi sunt un exemplu tare bun în acest sens, de aici vine o mare satisfacție când vezi că ai creat ceva cu mâinile tale. Gnocchi sunt printre preferații mei, pentru versatilitate, textură și toate aromele pe care le poți combina cu aceștia. Sper să vă placă această rețetă și să o găsiți la fel de delicioasă, precum mi s-a părut și mie. 

Ingrediente pentru gnocchi cu cartof dulce (2 porții):

  • 400 g cartof dulce (1 cartof mare)
  • 60 g făină pentru aluat
  • 40 g făină pentru frământat
  • 40 g unt
  • 2 crenguțe de salvie
  • 100 g ricotta 
  • Sare
  • Piper
ingrediente cu gnocchi cu cartof dulce

Metoda de pregătire gnocchi cu cartof dulce:

Pentru început a fost nevoie să pun cartoful dulce la cuptor, l-am spălat bine și l-am lăsat la cuptor la aprox. 190℃ pentru 2 ore sau până a fost copt. Am testat cu o furculiță ca să mă asigur că este copt la mijloc. După acest pas l-am decojit și mărunțit cu o presă de cartofi. Apoi l-am lăsat la răcit vreo 30 de minute, după care am putut să fac gnocchi. 

Am pus cartoful mărunțit bine (pasta) pe blatul de lucru și am adăugat cele 60 g de făină. Am lucrat doar cu o paletă de aluat care m-a ajutat foarte mult și nu s-a lipit aluatul de degete. Tot de paleta de aluat m-am ajutat și am încorporat cele 40 g de făină, am rulat tot aluatul, l-am dat prin-un strat de făină și l-am lăsat 40 de minute la congelator învelit în folie de plastic. 

metoda de pregătire gnocchi cu cartof dulce

După cele 40 de minute am luat aluatul și am început să tai secțiuni din el. Am format niște bucăți cilindrice pe care le-am tăiat tot cu paleta de aluat. Am lucrat delicat cu acest aluat, deoarece nu necesită prea multă frământare și nici făină, chiar este ideal să folosești cât mai puțină. Cu cât adaug mai multă făină, cu atât gnocchi devin mai elastici și nu vreau asta, vreau să fie pufoși ca niște pernițe și ușor de mâncat. 

pregătire gnocchi

Metodă de preparare gnocchi cu cartof dulce:

Bun, din această etapă după ce am făcut gnocchi, într-o tigaie am topit bine untul până s-a închis puțin la culoare, nu l-am ars. Am pus peste unt un praf de sare, piper și salvie. Le-am lăsat pe toate să se prăjească câteva secunde și am oprit focul, mirosul de salvie este absolut divin. 

Pentru a fierte gnocchi am luat o oală încăpătoare și când apa a dat în clocot i-am pus la fiert. Ei fierb foarte repede, în 1-2 minute, când s-au ridicat la suprafață i-am luat din apă și i-am transferat în tigaia cu unt. I-am tras la tigaie puțin cu untul și în mare parte sunt gata. 

metoda de gatit gnocchi

Cum am servit gnocchi?

Pentru servire am adăugat peste gnocchi niște ricotta, care este o brânză tare cremoasă și merge minunat împreună cu gnocchi.

De asemenea, am asociat acest preparat cu un vin alb- Chardonnay- au mers perfect împreună, până acum este de departe rețeta mea preferată de gnocchi, au ieșit exact cum trebuie, pufoși de ți se topesc în gură. 

gnocchi cu cartof dulce

Numai bine, 

Ioana

Alte preparate cu paste găsiți aici.

Join the Conversation

  1. Oh, ce idee bună, multe mulțumiri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close