Panna cotta cu lavandă și zmeură

1.1K

Rețeta unor zile de vară perfecte este, pot spune, chiar acest panna cotta cu jeleu de zmeură și mango. Simplu, dar inedit, acest desert vine cu niște ași în mânecă, pe care îi împărtășesc cu drag și entuziasm cu voi astăzi. Musai să încercați această rețetă!

Panna cotta cu lavandă și zmeură

Ingrediente Panna Cotta

  • Frișcă lichidă                          1l
  • Foi gelatină                             2 plicuri
  • Zahăr                                       75g
  • Esență naturală de vanilie   1 linguriță 
  • Lavandă                                   2 tije cu floare

Ingrediente jeleu de zmeură

  • Zmeură                 500g
  • Zahăr                     100g
  • Gelatină pudră     1 plic

 Ingrediente jeleu de mango

  • Mango                  500g
  • Zahăr                     75g
  • Zeamă de lămâie ½
  • Gelatină pudră     1 plic
Ingrediente Panna cotta cu lavandă și zmeură

Mod de preparare panna cotta

  Deși la ați putea crede că este un desert complicat, panna cotta cere un minim de efort, cel mai greu pas din tot procesul fiind așteptarea.

  Am pus într-o cratiță la foc mic frișca lichidă, în care am adăugat vanilia, tijele de lavandă și zahărul și am amestecat încet până când s-a apropiat de fierbere, moment în care am oprit focul. După un minut am adăugat foile de gelatină pe care le-am hidratat în prealabil în apă rece. 

PrepararePannaCotta

Cum am făcut jeleurile de zmeură și mango?

  Pentru jeleul de zmeură am pus fructele la fiert și le-am zdrobit bine cu un tel, după care am presărat zahărul.

PreparareJeleu

  După ce amestecul a mai scăzut și a devenit mai vâscos, l-am luat de pe foc, iar după ce s-a răcorit puțin, am amestecat și plicul de gelatină.

  Jeleul de mango este foarte asemănător, diferența fiind că înainte de fierbere am blenduit pulpa fructului și am amestecat-o cu zeama de lămâie. Când a început să fiarbă, am adăugat zahărul, iar la final plicul de gelatină.

Formare straturi

  Pentru a obține straturile de panna cotta și jeleu, cel mai important lucru este să avem răbdare. După fiecare strat am așteptat aproximativ 10-15 minute, timp în care preparatul a stat la frigider pentru a se închega. Eu am început cu un strat de panna cotta, urmat de jeleu de zmeură, iarăși panna cotta și la final jeleul de mango.

FormareStraturi

Poftă bună și spor la gătit! Desertul de astăzi le are pe toate: executare rapidă și ușoară și o mireasmă întreaga de arome fructate, satisfacția-i garantată! Sunt sigur că vă va plăcea la fel de mult ca mie! 

servire Panna cotta cu lavandă și zmeură

Ținem aproape, 

David

Alte rețete de panna cotta mai găsiți și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close